Solaříková, Kraus a spol.: Proč se potápějí oblečení? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Solaříková, Kraus a spol.: Proč se potápějí oblečení?

Patricie Solaříková neměla s potápěním před fotoaparátem problém.
Patricie Solaříková neměla s potápěním před fotoaparátem problém. (Foto bezdechu.cz)

Zadržet dech a rychle pod hladinu! Patricie Solaříková (28) alias Tereza Jordánová z Ulice si s dalšími herci a zpěváky vyzkoušela, jak se žije lidem s cystickou fibrózou. Společně nafotili snímky pod vodou!

„Odmala jsem vodní živel a vždy jsem raději plavala pod vodou, takže s dýcháním nebo otevřenýma očima jsem neměla problém. Cítila jsem se jako ryba ve vodě,“ svěřila deníku Aha! Patricie, která se stala ambasadorkou kampaně Bezdechu, díky níž se ke včerejšímu dni vybralo 664 041 korun!

Pod vodu šli v oblečení také herečky Jitka Sedláčková (56), Jana Bernášková (36), Bára Mottlová (31) či zpěvák David Kraus (37). „Bylo to pro mě hrozně poučné. Potápění je o zklidnění a šetření energie. Napoprvé jsem vydržel pod vodou sotva půl minuty, pak jsem si ale vyslechl rady a dal minutu! Není to zase tak těžké, ale pořád mám co zlepšovat,“ prozradil Kraus.

Co je cystická fibróza?

Cystická fibróza patří mezi méně známá dědičná onemocnění. V ČR žije přes 600 nemocných, ročně se s touto diagnózou narodí 20 až 25 dětí. Cystická fibróza poškozuje v první řadě dýchací cesty, protože plíce jsou zatíženy abnormálně hustým hlenem, kde se lépe množí bakterie. Plíce se tak ničí až do svého úplného selhání. Nemoc také negativně ovlivňuje funkci trávicího systému, velmi často se přidává cukrovka, onemocnění jater či osteoporóza.

Na video se Solaříkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.