Karel Gott (78): Šéf firmy, se kterou létá - POCHYBNĚ ZÍSKANÉ MILIONY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Karel Gott (78): Šéf firmy, se kterou létá - POCHYBNĚ ZÍSKANÉ MILIONY!

Nyní se ukázalo, která firma má tu čest se o Českého slavíka starat v oblacích...
Nyní se ukázalo, která firma má tu čest se o Českého slavíka starat v oblacích... (Foto Aha! - Martin Hykl, Pluska.sk, Instagram)

Po svém návratu na scénu zvolil nový způsob cestování! Karel Gott (78) se skoro na každý kšeft vzdálený více od Prahy transportuje soukromým tryskáčem, který dříve využíval minimálně. Nyní se ukázalo, která firma má tu čest se o Českého slavíka starat v oblacích...

Česká společnost Airstream a. s. působí v oblasti soukromé letecké dopravy od roku 2007. Slavík s ní naposledy letěl na začátku listopadu do Vysokých Tater, kde zpíval v hotelu Kempinski na Štrbském plese.

Pochlubili se

Zpěváka, kterého s manželkou a také se zpěvačkou Jitkou Zelenkovou (67) tryskáč na Slovensko dopravil, firma vyfotila přímo na ploše. Snímkem se pak pochlubila na sociální síti. „Karel Gott letí naším privátním letadlem.“

Zlatý padák

Při bližším zkoumání deník Aha! zjistil, že předsedou představenstva – a tedy de facto šéfem firmy Airstream a. s. – je podnikatel Jaroslav Stůj (48). Ten byl od prosince 2011 do začátku února 2012 prozatímním ředitelem pražského dopravního podniku.
A z této doby se kolem jeho osoby nese řada pochybností. Za krátkou dobu v čele firmy totiž stihl podepsat obří odměny pro bývalý management podniku spojený s exředitelem Martinem Dvořákem (47). Právě toho Stůj střídal ve funkci. A hlavně – sám dostal zlatý padák, který pokladnu financovanou z veřejných peněz stál 2,8 milionu korun!

Kritika magistrátu

Peníze tehdy pro Stůje podepsala jeho dočasná nástupnice Magdalena Češková. Zlaté padáky v Dopravním podniku se proto staly terčem velké kritiky. A to jak ze strany pražského magistrátu, který ho ročně dotuje plus minus 13 miliardami korun, tak veřejnosti.

Let za 95 tisíc

Jen zpáteční let pro čtyři osoby z Prahy do Popradu vyjde u firmy Airstream a.s. v průměru na 95 tisíc korun. Kdo let platil, ale není známo. Pravděpodobně ho financoval pořadatel Slavíkova koncertu v hotelu Kempinski.

Šef aerolinek zatím mlčí

Předsedou představenstva firmy Airstream a. s. Jaroslava Stůje se deník Aha! pokoušel kontaktovat. Na dotazy ohledně toho, jaký komfort firma poskytuje Karlu Gottovi na cestách, ale do uzávěrky dnešního vydání nereagoval.

Má nutné pohodlí

Gottovo cestování letadlem na koncerty je pochopitelné. Zpěvák po rakovině mízních uzlin a operaci vyhřezlé ploténky loni na podzim potřebuje při přesunech na vystoupení pohodlí a hlavně časovou úsporu. Jezdit na Moravu a Slovensko autem po dálnici D1 by pro něho bylo úmorné a nepohodlné.

Karel a majitel jsou přátelé

„Pan Gott s ohledem k jeho věku a prodělanému onemocnění využívá možnost letecké přepravy na pracovní cesty pouze výjimečně. Například cestuje-li na vystoupení do zahraničí," napsala Deníku Aha! zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová. „Dále musím upozornit na to, že Karel Gott a majitel letecké společnosti Airstream jsou přátelé a za své služby si vycházejí vzájemně vstříc," dodala mluvčí.

SLAVÍK LÉTÁ ČASTO A RÁD:

Prosinec 2016
Slavík letěl soukromý tryskáčem na slovenské předvánoční koncerty.

Březen 2017
S manželkou si zaletěl do Milána. Cestu platil podnikatel Leon Tsoukernik (44).

Září 2017
Soukromým vrtulníkem se Karel dopravil do Hatí, kde otevíral muzeum jukeboxů.

Listopad 2017
Soukromým speciálem letěl s manželkou a Jitkou Zelenkovou na koncert do Tater.
(Pozn. red.: Karel Gott ne vždy využívá služeb firmy Airstream a. s. Většinou ale ano.)

Na video s Karlem Gottem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pavucinka
15. 11. 2017 • 11:39

Všude není mlhavo a mrazivo, takže to je zcestné přání. Gottž je Gottž a přinášel i tu radost, kdysi. Jsem prot ho nechat na pokoji, ale to on snad sám ani nechce. 78 roklů je lehce nad průměrem věku pro muže/ 76/, takže zatím není ve "velmi popžehnaném věku", a rakovinu má boihužel už dnes kdekdo.Já mu přeji ještě pěkných pár let kvalitního žiivota a to již kvůli dcerám.

hana.kadlecova
15. 11. 2017 • 09:41

a je to tady zase. Odporné ale také velmi smutné. Já sama za sebe se přimlouvám a navrhuji, dejme panu Gottovi už jednou provždy s těmito kauzami pokoj......za celá jeho život, více jak 50, let nám přináší jen radost a štěstí, neopakovatelné chviky ve vyprodaném sále, sváteční dny plné pohody doprovázené jeho písněmi..... co vám vadí? že i ve svém velmi požehnaném věkum po velmi náročné léčbě jeho nemoci, stále pracuje, stáoe koncertuje? tedy jinými slůovy, stále nám přináší radost a štěstí?.....už je to trapné, jen nasedne do letadla, už se novínáři starají jak se firma stala firmlou a jak je možné tuto firmu zlikvidovat?...... prosím od novinářů více taktu a více rozvahy a více ohledu......, krásný, leč mlhavý a mrazivý, den

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.