Gauner chtěl utopit snoubenku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Gauner chtěl utopit snoubenku!

Dívce se podařilo z vody zachránit.
Dívce se podařilo z vody zachránit. (ilustrační foto ara)

Svou milenku, služebnou Marii M., hodil v prosinci 1929 do řeky Moravy v Napajedlech Jindřich S. ze Žalkovic na Hané. Počítal s tím, že se dívka utopí. Naštěstí se dovolala pomoci a několik místních ji z říčního toku vytáhlo.

Byl to zdánlivě příběh z červené knihovny. Mladí lidé se seznámili v Přerově a vypadalo to, že se do sebe na první pohled zakoukali. Ve skutečnosti se zamilovala jen důvěřivá Marie. Zlotřilý Jindřich od počátku dumal, jak to zaonačit, aby služebná zemřela a on se dostal k jejím osobním věcem. Jindra poznal Mařenku ve čtvrtek. Už v pátek ji pozval k procházce po břehu Moravy. V Napajedlech jí ovšem strhl z ramene její kabelku a děvče strčil do prudkého říčního proudu.

Počítal s tím, že se Marie utopí. On pak chtěl navštívit zaměstnavatelku Marie M. a jakožto její »snoubenec« hodlal vyzvednout její kufr, který by si odemkl klíčem z ukradené kabelky utonulé nešťastnice. Když mu jeho záměr nevyšel, Marie M. vražedný pokus přežila a dostala se do nemocnice, Jindřich S. z Napajedel zmizel. Četníci ho ale vypátrali a zatkli. Skončil ve vazební cele přerovského soudu. 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.