Seznamte se: Jeho královská roztomilost... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Seznamte se: Jeho královská roztomilost...

Oficiální portrét k prvním narozeninám. Autíčko nesmělo chybět.
Oficiální portrét k prvním narozeninám. Autíčko nesmělo chybět. (Foto Profimedia.cz, ara)

Těmhle dětem to prostě vyšlo. Narodily se do královského povijanu, jsou bohaté, budoucnost mají zajištěnou a hlavně jsou neskutečně roztomilé! Evropské urozené caparty už dobře známe, teď jim ale začíná konkurovat roční následník trůnu z dalekého Bhútánu, princ Džigme.

Jeho rodičům se přezdívá William a Kate Himálaj a je pravda, že král Džigme (37) a královna Džetsun (27) britskému páru číslo 1 pěkně šlapou na paty. Pohledný, v Anglii a ve Spojených státech vystudovaný pár národ miluje. Fešák se spoustou fanynek oznámil zasnoubení s absolventkou mezinárodních vztahů a milovnicí basketbalu v roce 2011. A ještě téhož roku se konala honosná svatba. I když je v Bhútánu povoleno mnohoženství, Džigme přísahal, že Džetsun bude jeho jedinou manželkou. Dračímu králi a královně, jak je titulují, se malý »dráček« Džigme narodil v roce 2016.

Na jeho počest v zemi vysázeli 108 tisíc stromů, ty jsou totiž pro buddhisty symbolem dlouhého života, zdraví a krásy. Prcek hned okouzlil veřejnost stejně jako jeho rodiče, rozdával úsměvy na všechny strany a ani nezaplakal. Není proto divu, že už ho vzali na první zahraniční návštěvu do Indie, kde zodpovědně reprezentoval svou vlast. Premiéra pozdravil, jak se sluší a patří, poslušně seděl vedle maminky a před fotografy pózoval s vážnou tváří. Budoucímu vládci ani ne milionové země ovšem rostou ve světě stejně rozkošní kolegové...

Dánsko
Nenápadnou, zato pěkně živou královskou rodinou je ta dánská. Korunní princ Frederik (49) potkal svou vyvolenou Mary (45) v hospodě v Sydney a byla z toho láska jako z pohádky. V roce 2005 se narodil princ Christian, o dva roky později princezna Isabella a v roce 2011 dvojčata Vincent a Josephine. Pokud se nejstarší Christian stane králem, jak se očekává, bude to první vládce v historii s australským původem.

Švédsko
Tři děti krále Carla Gustava (71) se mu postaraly o celkem šest vnoučat. Korunní princezna Victoria (40) má dceru Estelle (5) a syna Oscara (1), princ Carl Philip (38) syny Alexandera (1) a Gabriela (2 měsíce) a nejmladší princezna Madeleine dceru Leonore (3) a syna Nicolase (2). Vládnout bude nejstarší z blonďatého klanu Estelle, kterou podle zákona nemůže přeskočit žádný muž.

Velká Británie
Klasika, nejvíc fotografovaný malý šlechtic světa. Malý George je skutečně snad nejslavnějším urozeným prckem, zná ho celý svět. Sledoval jeho narození, zahraniční výlety i první návštěvu školy, a to jsou mu teprve čtyři roky. Kousek jeho slávy si teď ukrojila i mladší sestra Charlotte (2), která už také s rodiči Williamem (35) a Kate (35) obráží svět na oficiálních návštěvách.

Monako
V Monaku se také dočkali dvojčat, kníže Albert (59) a jeho manželka Charlene (39) přivítali v roce 2014 Gabriellu a Jacquese. I když má plodný Albert ještě dvě další starší děti, jsou nemanželské a na trůn nárok nemají. Ten připadne Jacquesovi.

Španělsko
V zemi žena naposledy vládla v roce 1868 a po současném králi Felipem (49) bude na trůně zase, pokud se mu ovšem ještě nenarodí syn. Zatím má totiž dvě dcery Leonor (12) a Sofíi (10), ovšem muži, i když mladší, mají na korunu větší právo. Leonor už se ale poctivě připravuje, mluví plynně anglicky, studuje mandarínštinu, a dokonce už má voskovou figurínu v madridském muzeu.

Princezna Charlotte už toho má dost! Vztek malé holčičky na letišti.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.