Strážník zastřelil lupiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Strážník zastřelil lupiče!

Fotografie
Fotografie (internal)

Šramot ve dvoře tehdejšího hotelu Kamareith v Uherském Hradišti zaslechl 9. dubna 1927 ve tři ráno strážník H. vykonávající noční obchůzku. Vydal se místo a na dvoře našel neznámého muže...

Lupič se právě pokoušel vypáčit okno. Když si všiml muže zákona, vytáhl nůž a vrhl se na něj. Dubnové Moravské noviny popsaly událost takto: „Strážník vyzval muže, aby zvedl ruce, ale tento se naň vrhl s napřaženým nožem. Byl odražen, a když pomýšlel na nový útok, vyzval ho strážník, aby zůstal stát, jinak že střelí. Lupič však neposlechl a vrhl se znovu na strážníka. Vtom však třeskla rána a lupič s prostřelenou hlavou padl mrtev k zemi.“ Zlodějovu mrtvolu odvezli do uherskohradišťské márnice. Při jejím ohledání se ukázalo, že šlo o už několikrát soudně trestaného chmatáka Antonína V. z Kunovic. Na nezdařenou vloupačku do konzumu v Uherském Hradišti doplatil vlastním životem. Strážník H. použil služební zbraň v sebeobraně oprávněně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.