Chcete nejlevnější rybu? Kupte si ji při výlovu. Štědrovečerní kapr zdraží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chcete nejlevnější rybu? Kupte si ji při výlovu. Štědrovečerní kapr zdraží!

Tenhle kapřík je můj, nikomu ho nedám.
Tenhle kapřík je můj, nikomu ho nedám. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Už je to jasné, vánoční kapři podraží. Budete-li si chtít pochutnat na tradiční štědrovečerní rybě, sáhnete hlouběji do peněženky!

Za vyšší cenu kapra může sucho, vysoké letní teploty a zvýšené náklady spojené s chovem. „Letošní rok byl spíše podprůměrný, trápilo nás počasí a dlouhodobé sucho. Až bude slovena většina rybníků, budeme vědět, o kolik zdražíme. Řádově mluvíme o korunách, ale konečnou cenu určují prodejci,“ říká předseda představenstva Rybářství Třeboň Josef Malecha.

Někteří odborníci odhadují, že rybáři zvýší cenu přibližně o dvě koruny na kilogram. Ve skutečnosti to ale bude více, protože prodejci si nasadí cenu podle svého. Kdo chce ušetřit, musí pro rybu přímo ke zdroji. Nejlevněji ji lze pořídit na sádkách nebo přímo na hrázi při výlovu rybníka. Na ty největší jezdí plné autobusy nadšenců. Nejznámější je Rožmberk, kde výlov začíná zítra a potrvá do neděle.

„Lidé tam koupí kapra za akční cenu 75 korun za kilogram bez ohledu na třídu. První zátah začíná už po sedmé hodině ráno, druhý kolem poledne. Parkování zdarma je zajištěno. Očekáváme, stejně jako loni, třicet až čtyřicet tisíc diváků,“ dodal Malecha.

Kam na výlov?

*13. až 15. října – Rožmberk, Třeboň
*14. října – Podkostelní rybník v Putimi
*21. až 22. října – Hradecký rybník v Tovačově
*27. až 29. října – výlov rybníku Vrkoč u Nové Vsi
*28. října – výlov rybníku Bezdrev u Hluboké nad Vltavou
*15. listopadu – Merklínský rybník v obci Merklín



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.