Běženci ukradli 65 tisíc: Lapil je taxikář! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Běženci ukradli 65 tisíc: Lapil je taxikář!

Statečný taxikář Zdeněk Kubů.
Statečný taxikář Zdeněk Kubů. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Tři iráčtí běženci z utečeneckého tábora v bavorském Viechtachu roztočili s prostitutkami ve Folmavě na Domažlicku 2000 euro (52 000 Kč), které v Německu dostali jako sociální dávky. Jeden z rozdováděných mužů pak okradl servírku a všichni nasedli na taxi směr Německo. Nyní je soudí. V nepřítomnosti...

V kasírtašce bylo 2500 euro (65 000 Kč), zřejmě se radovali, že si užili a »domů« vezou ještě o nějaké to euro víc. Cestu hrůzy ale zažil taxikář Zdeněk Kubů (48), který je vezl. I když se bál o život, neváhal a přivezl zloděje zpět do Čech.

„Volala mi barmanka, ať se s nimi vrátím zpět. Už jsem byl za hranicemi, ve Furth im Wald. Otáčím auto a ten, co seděl vedle mě, z něj za jízdy vyskočil. Ostatním dvěma se to vůbec nelíbilo,“ vzpomíná Kubů. Na svou obranu u sebe neměl žádnou zbraň ani peřový sprej. „Strašně jsem se bál, aby mě nezabili. Mohli mi hodit zezadu smyčku kolem krku a uškrtit mě. Nebo mi také mohli za jízdy podříznout hrdlo. Zpět do Čech jsem se tak řítil rychlostí 120 km/h. Těch pět kilometrů zpět pro mě byla celá věčnost,“ říká Kubů.

Noční klub ve Folmavě, kde Iráčan ukradl servírce tisíce.

„Kdyby se o něco pokusili, tak jsem byl rozhodnutý, že to autem někam napálím a uteču,“ dodal. Naštěstí k ničemu takovému cestou zpět nedošlo. Na parkovišti u nočního klubu běžence zpacifikovala ochranka a předala je policii. Mezitím bavorští policisté zadrželi i třetího Iráčana.

Z tábora pláchl

Všichni tři skončili po zadržení zpět v Německu. Jeden z nich se vrátil do Iráku. Barmanku okradl Abdullah Hussein (19), ten ale pláchl a pohybuje se někde v Evropě. Za krádež mu hrozí až dva roky vězení. Třetí je stále v Německu, a i když dostal obsílku, k soudu do Česka nedorazil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.