Policie honila recidivistu (20): Na střeše banky, v báglu šperháky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Policie honila recidivistu (20): Na střeše banky, v báglu šperháky!

Fotografie
Fotografie (internal)

Mladík (20) běhal v noci na včerejšek po střechách domů na náměstí v Českých Budějovicích, a když kvůli němu přijela policie, začal se schovávat. Kriminalisté ho ale i tak dopadli a čekalo je velké překvapení.

„Ukázalo se, že jde o známého recidivistu s bohatou trestní minulostí. Na svém kontě má několik krádeží. Když jsme ho chytili, měl na zádech batoh a v něm zlodějské nářadí,“ řekl Aha! ﷯policista Jiří Matzner.

Podle něj šlo o extrémně náročný zákrok. „Odehrával se v noci, za špatné viditelnosti a k tomu na nepřehledných střechách historických budov. Každá z nich je jiná, je tam plno zákoutí, rohů a výklenků, kde se mohl muž schovat,“ řekl Matzner.

3663082:gallery:true:true

Přestože v jednom z domů sídlila banka a v dalším klenotnictví, nikam se mladík nejspíš vloupat nestihl. „Žádné stopy po vloupání jsme nenašli. Muže jsme museli propustit,“ dodal policista.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.