Lupič pobodal zelinářku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lupič pobodal zelinářku!

Lupič přepadl zelinářku
Lupič přepadl zelinářku (Foto: ara)

Přes pět tisíc tehdejších korun, tedy celodenní tržbu, uloupil v květnu 1970 v obchodě ovocem a zeleninou v Jablonci nad Nisou lupič.  Vedoucí prodejny (41) navíc bodl nožem do břicha. 

Darebák si vyčíhal příhodný okamžik a vešel do obchodu ve chvíli, kdy tam vedoucí byla sama. Přikázal, aby mu vydala všechny peníze z kasy. A aby dodal příkazu váhu, bodl vyděšenou ženu nožem. Naštěstí nešlo o smrtelné zranění. Vedoucí mu ze strachu o život dala něco málo přes pět tisíc korun.

Tato suma tehdy představovala zhruba čtyři průměrné měsíční platy. Gauner pak z prodejny utekl. Několik pozorných občanů si všimlo, že se v obchodě děje něco neobvyklého, a rozběhli se za prchajícím lupičem.

Mladému banditovi se však podařilo zmizet v jabloneckých ulicích. Veřejná bezpečnost ovšem už za čtyři hodiny pachatele vypátrala, dopadla a zatkla. Ukázalo se, že prodejnu přepadl mladík (21) až z Brna. Ke zranění paní vedoucí a následné loupeži se přiznal. Uloupenou tržbu kriminalisté vrátili do obchodu a zlotřilý Moravan putoval před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.