RECEPTY S VŮNÍ BABÍHO LÉTA: Květákový steak!
Kdo by neměl rád steak? Pěkně propečený, ale přitom šťavnatý... Jenže když zrovna není chuť na maso, je dobré mít nějaký recept v záloze a připravit si steak třeba z květáku!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 květák
✔ 2 lžíce olivového oleje
Na zálivku:
✔ 8 cherry rajčat
✔ 1 šalotku
✔ 1 lžíci kaparů
✔ 1 hrst hladkolisté petrželky
✔ 2 ½ lžíce panenského olivového oleje
✔ šťávu z ½ citronu
✔ sůl
Ze střední části květáku nakrájíme 2 plátky o tloušťce asi 1 cm (zbytek ponecháme na jindy). Na pánvi rozhřejeme olej a steaky na něm opečeme z obou stran dozlatova. Pak je přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C 10 až 15 minut. Mezitím připravíme zálivku – propláchnuté a nasekané kapary promícháme s pokrájenými rajčaty, šalotkou, petrželkou a olivovým olejem. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Květákové steaky na talíři přelijeme zálivkou a podáváme.