Šokující vyjádření Vyčítala k smrti Mrkvičky (†66): Není to taková ztráta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Šokující vyjádření Vyčítala k smrti Mrkvičky (†66): Není to taková ztráta!

Šokující vyjádření Honzy Vyčítala k tragické smrti country zpěváka Karla Mrkvičky (†66): Není to taková ztráta! Takových Taxmenů už bylo...
Šokující vyjádření Honzy Vyčítala k tragické smrti country zpěváka Karla Mrkvičky (†66): Není to taková ztráta! Takových Taxmenů už bylo... (Foto Facebook.com, ara)

Příbuzní a kamarádi ještě ani nestačili oplakat zpěváka Taxmenů Karla Mrkvičku (†66), kterému před dvěma dny na Slovensku selhalo srdce přímo na pódiu. A kolega z brandže Honza Vyčítal (75) už se do něho tvrdě pustil!

Desítky fanoušků zaplnily sociální síť povzbudivými vzkazy. Tragickou smrt country zpěváka oplakává i řada lidí z hudební branže. „Rodině Karla upřímně kondoluji. Mají v srdci smutek nejvyšší a s Taxmeny sdílím ztrátu tak hluboce, jako bych byl jeden z nich,“ napsal na Facebook třeba Roman Horký (53) z Kamelotu.

Úplně jiné pocity to však vzbudilo v zakladateli skupiny Greenhorse. „Znali jsme se osobně, ale nebyli jsme velcí přátelé. O jeho smrti mě informoval známý z Ameriky. Nemyslím, že je to taková ztráta, ale to je můj názor.

On byl velký kytarista, manažer a tím to končí. Takových Taxmenů už bylo...“ sdělil včera deníku Aha! Vyčítal.

Skácel se jako strom
Mrkvička chtěl potěšit fanoušky na festivalu v Jaslovských Bohunicích u Trnavy, stačil jim ale zanotovat jen pár hitů. Přímo na pódiu mu selhalo srdce. „Po chvíli vidím, jak se od mikrofonu kácí k zemi jako padající strom. Kapela ještě hraje pár taktů... Potom zastaví jak rozjetá lokomotiva. Šest tisíc očí je svědky dramatu, které bych ze svých vzpomínek nejraději vymazaly,“ popsal drama Horký, jež na festivalu také vystupoval.

Křísili ho přes hodinu
„Oživovací pokusy Karla začaly vlastně ihned. Zdravotník! Podložit! Zaklonit hlavu! Sanitka! Doktor! Tak strašně moc rychle čas nikomu z nás neubíhal. Každou minutou odcházela další porce naděje...

Po více než hodině byl konec. Karlovo tělo je přikryto bílým plátnem a odnášeno za zvláštního potlesku posluchačů na chodbu k šatnám účinkujících,“ popisuje muzikant tragický sled událostí.

Reakce kolegů: Každý odchod je bolestný

Zpěvačka Věra Martinová (57)
„Je mi to líto. Potkávali jsme se na jevištích. Každý odchod je bolestný! Je škoda všech muzikantů, zvlášť když mladých kapel v tomhle žánru moc není. Člověk si vždycky uvědomí, jak je snadný odejít, a že s přibývajícím věkem se to blíží, čím dál tím víc.“

Písničkář Wabi Daněk (70):
„Znám ho jako všechny muzikanty, i když to není můj blízký přítel. Je to velká škoda.“

Tragédie očima fanouška
Osudový večer popsal Novému Času jeden z fanoušků Taxmenů: „Viděli jsme, jak spadl. Hned přiběhli záchranáři a začali ho oživovat. Všichni jsme čekali, co se bude dít. Když zakryli pódium plachtou, už jsem věděl, že je zle.

Jakmile nám oznámili, že je mrtvý, postavili jsme se a začali tleskat. Bylo to velmi smutné. Všichni jsme byli v šoku, je nám to líto.“

Na video s Věrou Martinou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
majojo
26. 7. 2017 • 13:03

Teď od něj můžeme čekat vypalovák na Trumpa, to musí být člověk podle jeho gusta. A ten verš, co se přímo nabízí, jako že Trump je správný tramp....

majojo
26. 7. 2017 • 12:58

Člověk, který postavil svou hudební kariéru na špatné výslovnosti a pár řiťolezeckých častuškách, má držet tlamu a někde za větrem si užívat důchodu.

verasum
26. 7. 2017 • 11:58

Po tom debilovi co zpíval častušku s šeredou Parkanovou také nikdo moc smutnit nebude

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.