Dojemné vyznání Jany Kratochvílové (64) nad rakví přítele | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dojemné vyznání Jany Kratochvílové (64) nad rakví přítele

Dojemné vyznání Jany Kratochvílové (64) nad rakví Zdeňka Juračky (†70)!
Dojemné vyznání Jany Kratochvílové (64) nad rakví Zdeňka Juračky (†70)! (Foto Aha! – David Malík, ara)

Na 200 lidí se přišlo do strašnického krematoria rozloučit s kytaristou Zdeňkem Juračkou (†70). „Zvedal jsi nás z prachu, díky tobě jsme lepší,“ pronesla nad rakví zpěvačka Jana »Uriel« Kratochvílová (64). 

Právě ji zesnulý muzikant doprovázel, než odešla do Velké Británie. „Zdeněčku, díky za lásku, krásu a podporu,“ uklonila se směrem k rakvi zpěvačka, která je známá svými šílenými modely. Na poslední rozloučení ale zvolila umírněný černý model. 

Smutečních hostů přišlo tolik, že se do Malé síně ani nevešli. Většina z nich se s Juračkou znala z pódia. Působil ve skupině Rebels s Jiřím Kornem (68), hrál s George and Beathovens, Vítkovým kvartetem i Žlutým psem. Hodně kolegů se shodlo, že stále věřili tomu, že to Zdeněk přes vážné problémy se zažíváním ještě dá.

„Měl velké potíže s jícnem a s dvanácterníkem. Loni ležel dlouho v nemocnici,“ řekl deníku Aha! Zdeňkův kolega ze Žlutého psa, bývalý televizní moderátor a dnes šéf odboru mediální komunikace Akademie věd Jan Martinek (64). „Už se kácí v našem lese...“ konstatoval pak smutně lídr skupiny Olympic Petr Janda (75).

Před smrtí živořil
Zdeněk Juračka si v roce 2011 postěžoval, že má velice malý důchod. „Vyměřili mi 6 300 korun. Nevíte, jak se za to dá žít?“ ptal se bezradně.

Na video se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
majojo
12. 7. 2017 • 07:02

A nakonec se na něj všichni ti jeho slavní kamarádi vykašlali. Nevadí, teď ho se vší parádou uvedou do síně rockové slávy. To mu fakt pomůže.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.