Nouzové přistání s českými turisty v Mnichově: Letadlo bylo plné kouře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nouzové přistání s českými turisty v Mnichově: Letadlo bylo plné kouře!

Pasažér Martin popsal kritickou situaci Aha!.
Pasažér Martin popsal kritickou situaci Aha!. (Foto od čtenáře)

Okamžiky hrůzy včera zažili čeští turisté v letadle společnosti Tunisair, kteří letěli z Prahy do Djerby. Stroj se dostal ve výšce 10 kilometrů nad zemí do velkých problémů a musel nouzově přistát v Mnichově.

Letadlo z Prahy do Tunisu včera vzlétlo s půlhodinovým zpožděním. „Když jsme byli třicet minut ve vzduchu, uslyšeli jsme obrovskou ránu. Všude byla spousta kouře. Nikdo nevěděl, co se děje, byl to zmatek. Vylítly kyslíkové masky, které jsme si navlékli. Nikdo s námi nekomunikoval, letadlo se chvíli klepalo,“ vzpomíná na včerejší hrůzu cestující Martin. Stroj přistál na nejbližším letišti v Mnichově, kde ho okamžitě začali kontrolovat hasiči. „Nesměli jsme ven, až za nějakou dobu nás pustili,“ dodal pasažér.

Cestovka: Technická závada...
Čeští turisté letěli na dovolenou s cestovkou Blue Style. Podle té mělo letadlo technické problémy, ale zatím nevědí konkrétně jaké. „Letadlo společnosti Tunisair mělo technickou závadu, a jelikož bezpečnost cestujících je na prvním místě, tak došlo k nouzovému přistání v Mnichově. O všechny cestující, kteří byli na palubě, bylo postaráno na letišti,“ řekl mluvčí Blue Style Václav Nekvapil.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.