Starosta láká: Nastěhujte se k nám! Za 53 tisíc Kč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Starosta láká: Nastěhujte se k nám! Za 53 tisíc Kč

Měsíční nájem pro nově příchozí bude pouhých 1300 korun.
Měsíční nájem pro nově příchozí bude pouhých 1300 korun. (Foto: Facebook.com)

Dobré jídlo, skvělé víno, vlídní lidé, pozvolné životní tempo... Lákalo by vás bydlet v Itálii? A co teprve kdyby vám za to někdo zaplatil? Přesně taková možnost teď existuje v Ligurii, kde vymírající víska hledá za solidní »úplatek« nové obyvatele!

Bormidu, ležící v horské oblasti na severozápadě Itálie, trápí už dlouhé roky odliv usedlíků. Zatímco v polovině minulého století jich tu žilo přes tisíc, teď jich jsou sotva čtyři stovky. Reálně hrozí, že vesnice, jejíž historie sahá do roku 1549, zůstane zcela opuštěná. Tamní starosta Daniele Galliano se proto rozhodl k neotřelému kroku.

Každému, kdo se do Bormidy nastěhuje, vyplatí místní úřad odměnu 2 tisíce eur, tedy přes 53 tisíc korun! Měsíční nájem pro nově příchozí se navíc sníží z průměrných 9 tisíc korun na pouhých třináct stovek! Žádný háček to nemá, snad jen případnou nudu. „Jsme odlehlá vesnice a moc zábavy tu nenajdete. Ale máme lesy, kostel a spoustu dobrého jídla. Žijeme tu v klidu a bez stresu,“ tvrdí šéf jedné ze čtyř (!) místních restaurací.

Není divu, že Gallianovi už se ohledně projektu, který hodlá realizovat v létě, ozvaly desítky lidí z celého světa – od USA po Indii, od Maďarska po Indonésii. Mnozí se prý »úplatku« dobrovolně vzdají, jen aby mohli žít ve sladké Itálii. Otázkou je, co hodlá starosta dělat, bude-li zájemců víc než domů...



Přečtěte si
-bello-
14. 5. 2017 • 00:23

a bude tam multikulty vesnice a utečou z toho bordelu všichni, i ti co původně zůstávali. Koncovnku nedomyslel

mazanykralicek
13. 5. 2017 • 23:56

A spojení na starostu ?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.