Nejvyšší soud zrušil rozsudek nad Dalíkem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nejvyšší soud zrušil rozsudek nad Dalíkem!

Marek Dalík
Marek Dalík (Foto ara)

Nejvyšší soud (NS) zrušil odsuzující verdikt nad lobbistou Markem Dalíkem (42)  poté, co vyhověl jeho dovolání i dovolání šéfa žalobců Pavla Zemana. 

Případ vrátil pražskému vrchnímu soudu, který Dalíka poslal na čtyři roky do vězení za pokus o podvod. Odvolací soud bude muset znovu přezkoumat právní kvalifikaci, na jejímž základě byl odsouzen. Oznámil to včera předseda trestního kolegia František Púry. Podle něj může soud trest zmírnit, ponechat stejný i zpřísnit.

„Pokud jde o podstatu trestného činu, tu Nejvyšší soud v rozhodnutí nezpochybňuje,“ řekl Púry s tím, že může být dál souzen za pokus o podvod. Policisté vyšetřovali Dalíka na základě svědectví bývalého zaměstnance firmy Steyr jenž uvedl, požadoval cca půl miliardy korun za pokračování v nákupu pandurů. Soud jej potrestal za to, že podváděl, když předstíral, že může zakázku ovlivnit, a pokusil se tím od zbrojařů vylákat peníze.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.