Dušan Klein: Smutný konec legendy… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Dušan Klein: Smutný konec legendy…

Dušan Klein už další díl Básníků nenatočí.
Dušan Klein už další díl Básníků nenatočí. (Foto: Karel Kopáč, Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Ladislav Křivan, Barbora Pejšová, Martin Hykl, ara)

Budou mít filmoví Básníci sedmé pokračování, nebo série skončila? Druhou možnost nyní potvrdili představitel Kendyho David Matásek (54) i režisér všech dílů Dušen Klein (77). Důvod je smutný.

Při natáčení šestého dílu Básníků byl režisér Klein ve svém živlu. „Šestka je roztomilá a tam si myslím, že jsme asi dobásníkovali. Dušan Klein byl během natáčení v neuvěřitelné formě, musím se přiznat, že jsem to ani nečekal. Zvěsti, které jsem zaslechl, byly nepěkné, ale naštěstí to nebyla pravda. Dušan nejenže byl dobře připravený, ale byl dokonce schopný improvizovat a to jen potvrdilo, že je uvnitř stále mladý,“ prozradil David Matásek pro Sedmičku.

Nyní je ale všechno jinak. Režisérovi pomalu, ale jistě táhne na osmdesátku. Jeho zdravotní stav také není nejlepší. „Myslím si, že aby měl další díl Básníků smysl, muselo by nám být o dalších deset let víc a tam už je ta matematika neúprosná…,“ řekl Matásek narovinu s tím, že Básníci bez Kleina jsou pro něj nemyslitelní. „Neumím si představit, že bychom to točili s někým jiným. Do toho bych ani nešel, to je blbost. Ztratilo by to poetiku,“ dodal herec.

Samotný režisér se na další film také necítí. „Vzhledem k mému věku… Pokud by vznikla myšlenka na sedmé pokračování, tak už bych to přenechal svým studentům,“ prohlásil Klein. Podle všeho to tedy vpadá, že David Matásek a Pavel Kříž už si spolu v legendární sérii nezahrají.



Přečtěte si
mord
14. 3. 2017 • 03:13

Uklízečko tam nedoplivneš..na toho opravdu nemáš ten má určitě odpad jako ty těžce na háku tak hadr, kbelík a mazej něco udělat

-bello-
12. 3. 2017 • 22:40

Na rozdíl od 77 letého Gotta má režisér ve své práci makačku velikou. Básníky jsem viděla jen ty 3 a stačilo. A Kříž coby mladík jo, ale po tom svém kanadském " exilu " je to starý strašný herec a vypadá vyžile jak čtvrtokategorní bárovej povaleč a pasák

vigela
12. 3. 2017 • 15:40

Proč smutný konec? Přestat pracovat v 77 letech snad není nic hrozného. Natočil spoustu hezkých filmů a půjde do důchodu. Jako spousta jiných lidí. Ať si ho hezky užije. Ono to jistě jde i bez práce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.