Jiří Bartoška (69): Nový majetek za miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jiří Bartoška (69): Nový majetek za miliony!

Bartoška se na nové bydlení těší.
Bartoška se na nové bydlení těší. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová , ara )

Po dvou letech, co se Jiří Bartoška (69) pustil do stavby nového sídla, jsou konečně vidět výsledky. Dům na Andělské Hoře, která je jen co by kamenem dohodil od Karlových Varů, je už téměř hotový! Herec a prezident mezinárodního filmového festivalu si ho nadělí jako dárek k životnímu jubileu, které oslaví už v březnu.

„Teď je ještě zima. Snad na jaře by mohlo proběhnout stěhování,“ svěřil deníku Aha! Bartoška. Na luxusní dřevostavbu se těší i kvůli tomu, že Andělská Hora je od Karlových Varů vzdálená sotva deset kilometrů. „Tak určitě je to blíž než z Prahy,“ pochvaluje si šéf karlovarského festivalu

Pozemek o rozloze zhruba 2000 metrů čtverečních si pořídil už před deseti lety. „Trvalo to, ale víte, jak to chodí – nebyl čas...“ komentuje Bartoška.

Na prominentního souseda se už těší celá obec. „Pana Bartošku máme rádi a určitě tady bude zdravý jako řípa! Andělská Hora je totiž mystické místo. Říká se, že na Andělské Hoře nikdo neochoře,“ podotýká jeden ze sousedů. Aby toho nebylo málo, kousek od nového sídla má herec k dispozici velké golfové hřiště, kde se jako vášnivý golfista může ve volném čase vyřádit. Však si i kvůli svému milovanému sportu pozemek pořizoval.

Nejmystičtější místo Evropy
Andělská Hora je obec v okrese Karlovy Vary ležící na úpatí Doupovských hor. Má asi 250 obyvatel. Traduje se, že obec je mystické místo, jedno z energeticky nejsilnějších v Evropě. Pokud navštívíte zdejší zříceninu hradu ze 14. století, zbavíte se prý depresí a posílíte ochrannou funkci aury. V roce 1978 se tu točil legendární filmový muzikál Balada pro banditu.

Barák za 7 milionů
Podle renomovaného odhadce Mgr. Petra Miškovského společnosti Poctivá realitka vyjde dřevostavba Jiřího Bartošku na zhruba 7 milionů korun. Hodně ale záleží na vybavení samotného domu či použité technologii na výstavbu základů, vytápění, elektrorozvody a další materiály. Třeba jedna okenní tabule může vyjít na 20 000, ale i na 200 000 korun. Podobné je to i u dveří či podlah.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.