Dnes zatmění: Otestujte se, jací jste při pohledu na Měsíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dnes zatmění: Otestujte se, jací jste při pohledu na Měsíc!

Tajemné světlo Měsíce přitahuje lidi už od- pradávna.
Tajemné světlo Měsíce přitahuje lidi už od- pradávna. (Foto scom)

Zatmění Měsíce, které shodou okolností nastane dnes a nejintenzivnější bude v sobotu v půl druhé ráno, je vždycky tak trochu událost. Některé děsí, některé těší, málokoho nechává chladným a může o vás také ledacos prozradit. Těšíte se na úplněk, nebo vám je lépe, když Měsíc zmizí? Co vám chce luna sdělit? Otestujte se.

Nov – Hledáte nový začátek. Chcete se zbavit něčeho, co vás tíží, oprostit se a utéct. Toužíte po tom, abyste měli čistý stůl, útěk však není řešením. Svou změnu si budete muset odpracovat.

Dorůstající srpek – Žijete nadějí, sny a plány. Stagnující situace vás uvrhne do zoufalství, máte rádi, když jsou věci v pohybu. Váš problém jsou vzdušné zámky. Snažte se být při plánování realističtější. 


První čtvrt – Jste rození budovatelé, jakmile jeden projekt ukončíte, okamžitě se vrháte do jiného. Pořád jste »v procesu«. Snažte se ale své plány dotáhnout, než začnete s něčím dalším, i když je to pro vás těžké, nebo se spojte s někým, kdo to dokáže. 


Dorůstající měsíc – Jste velmi aktivní, nečinnost vás deptá, ale zároveň dokážete být pragmatičtí. Nereálné plány a fantazírování, na to vás neužije. Chcete uspět a většinou také uspějete. Snažte se však neválčit na mnoha frontách, nebo se uštvete.


Úplněk – máte rádi okázalost, drama, vzrušení. Užíváte si, když jste v centru pozornosti, a rádi žijete tak trochu na hraně. Úspěchy i pády, bez toho byste se v životě nudili. Pozor, tahle emocionální lochneska může být hodně vyčerpávající. 


Couvající měsíc – Chcete si dát pauzu, jen tak žít, pozorovat svět kolem sebe, odpočívat, možná byste se rádi zbavili toho, čeho už jste v životě dosáhli, výměnou za trochu klidu a svobody. Může se to týkat práce, vztahů i majetku. Pozor ale, abyste nezničili funkční věc. 


Poslední čtvrt – Nejste spokojení se svým životem a odhodláváte se ke změně. Možná jste se okolím nechali vmanipulovat do situace, která vám nevyhovuje, možná jste dospěli k poznání, že jste na špatném místě. Neničte ale nic v hněvu, rozvažujte své kroky. 


Ubývající srpek – Potřebujete si odpočinout, zvolnit, ubrat, zastavit se a nadechnout, abyste mohli jít dál. Nenamlouvejte si, že jste nepostradatelní, hrozí vám vyhoření a problémy z něj plynoucí. Utlumte rozumně své aktivity a počkejte, až se síly obnoví.

Na sněžný úplněk padne stín
Únorovému úplňku se říkalo také sněžný nebo hladový a našim předkům naháněl strach. Není divu, zásoby se tenčily a nebylo možné sehnat další jídlo, dny byly krátké a mrazivé a smrt blízko.  

Letošní je navíc zpestřený polostínovým zatměním, které nastane přesně v 1 hodinu a 44 minut. Potemnělý bude horní okraj Měsíce (potemnění bude očima pozorovatelné již asi 25 minut před maximální fází a ještě 25 minut po ní).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.