Mafiáni unesli podnikatele: Musel zaplatit 850 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mafiáni unesli podnikatele: Musel zaplatit 850 tisíc!

Unesený Josef F.
Unesený Josef F. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Bývalý elitní policista zapletený s Berdychovým gangem, nebo veterán z Afghánistánu, jež se znal s kmotrem Františkem Mrázkem (†47). To byli členové gangu vyděračů, který údajně unesl a vydíral podnikatele Josefa F.

Šestičlenný gang podle obžaloby zneužíval informace z policejních databází a nezákonně lustroval lidi nebo vozy a informace využíval k vydírání. Za únos, vydírání, nedovolené ozbrojování a další trestné činy teď údajní mafiáni stojí před soudem. Jejich obětí byl podnikatel Josef F., od kterého chtěli získat podíl z prodeje 22 cisteren s palivy. Podle obžaloby proto naplánovali jeho únos.

Zadržovali ho tři dny, dokud se nevykoupil 850 000 korunami. „Obžalovaní pak jezdili na schůzky, které už ale byly monitorované policií. Tam jsem jim předal ještě další částky,“ uvedl na policii Josef F. Hlavní líčení včera nemohlo začít, protože jeden z obžalovaných nedorazil. Soud se pokusil proces zahájit už třikrát, vždy ale někdo z obžalovaných nepřišel. Další termín stanovil předseda senátu na 20. února.
Na lavici obžalovaných jeden chyběl...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.