Kauza zmizelé Míši (12): Po sebevraždě podezřelého číslo jedna... Vyslýchají kolegu matky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kauza zmizelé Míši (12): Po sebevraždě podezřelého číslo jedna... Vyslýchají kolegu matky!

Stojí za zmizením Míši tento muž?
Stojí za zmizením Míši tento muž? (Foto ara)

Podezřelý číslo jedna v případu zmizelé Míši Muzikařové, její otčím, jednoruký Otakar S. (+38), si vzal život. Jen co informace vyšla najevo, policie začala »ždímat« dalšího muže, který se pohyboval v okolí nezvěstné školačky.

Má jím být Petr Ch., kolega Míšiny mámy z práce. Na výslechu už přitom jednou byl, když jakási vědma tvrdila, že ho viděla, jak k němu sedá Míša do auta. „Petr je na výslechu na policii, měl by ale ještě přijít,“ řekla včera ráno deníku Aha! jeho kolegyně. Do odpoledne se ale mladý muž do tiskařské firmy nevrátil.

Míša se s Petrem Ch. znala, měla ho dokonce v přátelích na Facebooku, on na něm často »lajkoval« dívčina vyjádření. Právě na sociální síti kamarádům potvrdil, že se o něj policie zajímá: „Považoval jsem za vhodné informovat kamarády a známé, co se děje.“

Policisté se k případu odmítají vyjadřovat. „Nebudeme sdělovat žádné podrobné informace, natož ke konkrétním osobám,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Před sebevraždou byl na detektoru lži
Naposledy viděli sousedé Otakara S. (†38) v sobotu ráno. Krátce nato se ve svém bytě v Čeminách u Plzně oběsil.

V pronajatém bytě podle sousedů žil zpočátku se dvěma muži, kteří se později odstěhovali. „O Vánocích jsme ho tu pak viděli s mladou ženou a dvěma dětmi. Jinak tu byl sám,“ řekla starší sousedka.

Podle serveru Seznam.cz byl Otakar S. hlavním podezřelým v případu zmizení Míši Muzikářové. Policejní výslech absolvoval hned několikrát, a to včetně detektoru lži. Míšina matka se s ním rozešla teprve minulý týden. O sebevraždu se měl po výsleších pokusit už jednou. „Zavřeli ho na psychiatrii, propustili ho a on to dokonal. Neunesl tlak, byl jeden z podezřelých,“ napsala na sociální síť jeho známá.

Policie po ohledání místa byt Otakara S. zapečetila. „Odvezli auto, okolí ale neprohledávali,“ shodli se sousedé. Podle informací Aha! po sobě Otakar S. nezanechal ani dopis na rozloučenou.


Obtěžoval dívku?
Otakar S. byl podle neověřených informací před rokem vyšetřovaný kvůli podezření ze sexuálního obtěžování dívky, přibližně stejně staré jako Míša. Tu údajně nalákal na sociálních sítích, kde prý vystupoval jako chlapec (13). Policie to však oficiálně odmítla komentovat.

Další děsivý případ: Kdo lákal nezletilou do auta?
Kriminalisté od minulého týdne prověřují závažné oznámení, že muž měl v Podkrušnohorské ulici v Litvínově lákat do auta nezletilou dívku. Té se naštěstí podařilo utéct. „Policisté provádějí výslechy osob, prověřují a vyhodnocují kamerové záznamy městského kamerového systému,“ uvedla policistka Ludmila Světláková. V Mostě a Litvínově včera probíhal zásah policejního prezídia. „V této chvíli se nebudeme k věci více vyjadřovat,“ řekla jeho mluvčí Eva Kropáčová.

Auto až teď?
Právničku známou z případu doživotně odsouzeného Jiřího Kajínka (56) nebo Petra Kramného (38) Kláru Long Slámovou zarazilo, že policie auto Otakara S. prohledává až po jeho smrti. „Jako že vozidlo Otakara S. budou zkoumat až teď? A co tedy doteď dělali?“ ptala se pohoršeně na Facebooku. Pražský advokát Jan Černý Aha! řekl, že pro prohlídku auta platí podobná pravidla jako pro domovní prohlídku: „Pokud policie dojde k závěru, že je v autě něco důležitého pro trestní řízení, požádá státního zástupce o povolení k prohlídce. Ten ho předá soudci, který ho musí schválit.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.