Odhaleno! Trump je technofob | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Odhaleno! Trump je technofob

Pěkně postaru, ručně – tak Trump píše nejraději.
Pěkně postaru, ručně – tak Trump píše nejraději. (Foto: EPA, Reuters)

Je proslulý svou náklonností k Twitteru, se svými přívrženci komunikuje prakticky výhradně přes něj. O to víc udivuje, že Donald Trump (70) má fobii z moderních technologií! I na e-maily prý raději odepisuje ručně a své asistenty nechává odpovědi skenovat a pak odesílat.

Že si 45. prezident USA zrovna netyká ani s obyčejnou elektronickou poštou, na něj »práskl« jeho oblíbený novinář a moderátor, Angličan Piers Morgan (51). „Jsme s panem Trumpem v častém kontaktu. Ale protože nepoužívá e-mail, nechává si zprávy vytisknout a odepisuje na ně ručně. Jeho asistenti pak odpověď naskenují a pošlou mi ji zpátky,“ prozradil Morgan, který proslul i jako porotce soutěže Británie má talent.

Rovněž na žádné ze zveřejněných fotek z jeho kanceláře v 26. patře newyorské Trump Tower (viz Aha! – 18. ledna 2017) – a focen v ní byl od roku 1983 mnohokrát – nespatříte na jeho pracovním stole žádný počítač nebo notebook. Jen kancelářský telefon s ústřednou a spoustu papírů, nanejvýš mobil...

Aha Víte, že?
Technofobie = úzkostný strach (fobie) z technologií, všeobecně z přístrojů a zvláště pak z počítačů. Přežije jeho Twitter?
Právě z mobilu (Samsung i iPhone) Trump píše vzkazy na svůj oblíbený Twitter, i když těžko říct, zda vlastnoručně, nebo k tomu má asistenta. Po své inauguraci už navíc naznačil, že si soukromý účet na úkor toho oficiálního, prezidentského, rušit nebude. „Myslíte, že bych měl nechat svůj účet na Twitteru běžet?“ položil si řečnickou otázku. „Myslím si, že ano. Je to nejlepší způsob, jak obejít neupřímná média,“ prohlásil.



Přečtěte si
dandova
9. 3. 2017 • 08:11

No a co. Takových je víc.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.