Pravda o Burianovi: Tajemství z jeho ložnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pravda o Burianovi: Tajemství z jeho ložnice!

Král komiků má povlečení z Ikey!
Král komiků má povlečení z Ikey! (: ČTK)

Diváci se bouří! Dlouho očekávaný seriál Bohéma je samá chyba, která je dráždí. V prvním díle se filmaři prohřešili proti Zdeňku Štěpánkovi (†71), v druhém zase proti Vlastovi Burianovi (†70). Králi komiků ustlali v povlečení z Ikey! A to není zdaleka vše...

Zatímco výkony herců, především Michala Dlouhého (48) jako Štěpánka a Vladimíra Javorského (54) coby Buriana, diváci chválí, o seriálu mluví spíše nelichotivě. Nevadí jim jen jeho zpracování, ale i prostředí, ve kterém se natáčelo.

„Neměli jsme zdání, že Vlasta Burian byl již v době protektorátu uživatelem nachového povlečení z nadnárodního řetězce,“ napsal pár hodin po odvysílání nedělního dílu jeden z rozhořčených diváků na stránkách České televize. A určitě nebyl sám, kdo si toho všiml. Povlečení za necelou tisícovku už několik let patří mezi jedno z nejoblíbenějších. Proto je dost pravděpodobné, že ho má doma tisíce domácností. Ložnice krále komiků se týká také druhý přešlap. Tvůrci totiž absolutně překroutili jeho milostné vzplanutí k Lídě Baarové (†86), kvůli které se chtěl dokonce rozvést! Zasáhnout musela až Burianova manželka Nina, která to šla řešit s hereččinými rodiči.

V seriálu ale v tomto milostném dobrodružství Lída vůbec nefiguruje! Scenáristka Tereza Brdečková (59) ji nahradila fiktivní postavou pražské Němky Lily Krallové v podání Judit Bárdos (28). Ta má spíš než s Baarovou více společných znaků s Natašou Gollovou (†76), včetně poměru s »arizátorem« českého filmu Willy Söhnelem, kterého hraje Jan Hájek (38).

Jak to bylo s rozvodem Buriana ve skutečnosti?
Zatímco herec o milostném vzplanutí nemluvil, Baarová ho popsala v knize Útěky. „Pořád se mě ptal, jestli bych se nechtěla projet nebo zajít na tenis. Inu, mně to samozřejmě lichotilo, hlavně když mě ve svém otevřeném sportovním voze vozil po Praze,“ přiznala s tím, že ji v divadle i políbil. „Jednoho dne jsem však celá vyjevená stála na koberečku před rodiči a ti mi sdělili, že paní Burianová si na mě přišla stěžovat, protože její Vlastík se chce s ní kvůli mně rozvést, a že mu to musí rozmluvit,“ dodala herečka.
Proč Baarovou z Bohémy vyškrtli?
„Baarová mi přijde nejméně zajímavá z těch hereček. Přečtěte si její paměti a paměti Mandlové, to je zatracený rozdíl. Mandlovou čtete jedním dechem, to je vášnivé. Jedny z nejlepších pamětí, jaké jsem četl. Má to obrovskou energii. Občas si protiřečí, ale i ve lhaní je upřímná. Baarová, to je sterilní psaní obalené chlastem se sebevzhlíživostí,“ vysvětlil režisér seriálu Robert Sedláček (43).



Přečtěte si
-bello-
24. 1. 2017 • 23:48

Já to neznám, ale přečetla jsem, že režisér těm postavám nic nepřikrašluje a je historicky dost drsnej.To bych vítala, protože náš dějepis je neustále předělávaný, tendenčně té které vládě.Kdo viděl např. Pelíšky tak si musel všimnout , jak tendenčně je prostředí ( zařízení bytů, oblečení atd. chudičce vybavené ( rok 1968 -okupace Ruskem .) , aby jó ty komouše zesměšil a Češi byli za chudáky.Z té samé doby, resp o té samé době je film " Hodíme se k sobě drahoušku " a to srovnání je fakt cool .Takže já tvorbu po 1989 beru s rezervou. A jestli jsou povlaky z doby jiné, pak je to anachronismus a nesmí se to stát, pokud se to tváří a la dokument.

antonuis.j
24. 1. 2017 • 16:05

Obě máte pravdu, holky.

antonuis.j
24. 1. 2017 • 15:52

Když jsem viděl obsazení, rozhodl jsem se Bohému sledovat. Herci to zvládají parádně, moc mě zaujali, stejně i výprava, nějakého povlečení jsem si tedy vůbec nevšiml.. akorát ten vypravěč je tam absolutně na nic a díky jemu je občas děj divný, roztříštěný a nějak mimo, jako ostatně chvílemi i když jsou tam hlavní aktéři. Ale co je hnus a humus - v každém díle dlouhé záběry na nahé mužské zadky, v prvním díle - dobře, tak ukázali milence-homosexuály, ale v tom druhém půl hodiny sjíždělli chlupatou zadnici, vedle si hovící Juditu Bardos (ta Krallová je tam divná a zbytečná taky), která tu zadnici nakonec políbila. Málem jsem se pozvracel, opravdu bylo nutné zabírat tohle tak dlouho a detailně? Hnus a humus, asi je pan režisér homosexuál, OK, ale svou vášeň nemusí ventilovat takhle, bylo to odporné a končím s Bohémou, celkově - zklamání a dvě hvězdičky - za Javorského a Dlouhého a výpravu.

hermanka
24. 1. 2017 • 13:31

Režiser Sedláček,i když režiser se k němu nehodí,zřejmě za prachy udělá cokoliv.Třeba d za překrucování historie si vyslouží další řád.Mikinu už máJe to ču r aček a ne režiser

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.