Sáblíková o dítěti: Konec kariéry? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sáblíková o dítěti: Konec kariéry?

Skončí Sáblíková příští rok s kariérou?
Skončí Sáblíková příští rok s kariérou? (Foto: ČTK)

Martina Sáblíková (29) je nezastavitelná. Nedávno si zranila koleno, na evropském šampionátu přesto vybojovala stříbro. Rychlobruslařce však pomalu, ale jistě táhne na třicítku. Znamená to, že před závoděním dá raději přednost rodině?

„Je připravená, aby mohla dělat sport ještě hodně dlouho,“ prohlásil o své svěřenkyni trenér Petr Novák v rozhovoru pro MF Dnes. „A když budu chtít dítě?“ kontrovala Sáblíková. „Nebráním se, protože vím, že to znamená jen tři měsíce bez tréninku a potom se můžeš zase vrátit,“ vysvětlil kouč.

Takový scénář si ale Martina nepředstavuje. „Nechci mít dítě, abych se mu nevěnovala a za dva měsíce sháněla, kdo mi ho pohlídá. Kdybych ho měla, buď ukončím kariéru celkově, nebo ji přeruším na delší dobu. Neříkám, že to bude hned teď po Koreji (zimní olympijské hry v roce 2018, pozn. red.). Všechno je zatím možné. Bruslení mě pořád baví. Ale už nejsem nejmladší, bude mi třicet,“ zamyslela se olympijská vítězka.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.