Veronika Gajerová (53): Zemřela jí slavná maminka! Čím proslula? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Veronika Gajerová (53): Zemřela jí slavná maminka! Čím proslula?

Herečka byla se svou maminkou i v jejích posledních chvílích.
Herečka byla se svou maminkou i v jejích posledních chvílích. (Foto Aha! – Karel Kopáč, archiv ND, herminapress.cz, ara)

Prožívá nejsmutnější období života. Bývalé hvězdě Ordinace v růžové zahradě Veronice Gajerové (53) zemřela milovaná maminka. Herečka Národního divadla Naděžda Gajerová navždy odešla ve věku 88 let.

Maminka seriálové sestřičky Zuzany Pantoflíčkové naposledy vydechla v neděli. „Odešla tiše, smířeně v odpoledním spánku,“ svěřila smutně Gajerová, pro kterou byla máma vším. Naděžda totiž po rozvodu s filmovým režisérem Václavem Gajerem (†75) zůstala sama se třemi dětmi. Až později se znovu provdala, tentokrát za hudebního skladatele Miloše Vacka (†83).

„Všichni jsme se s ní rozloučili každý samostatně,“ prozradila Veronika s tím, že maminka v posledních chvílích života rozhodně nebyla opuštěná. „Měla krásný, plný život. Žila naplno a byla velmi milovaná,“ dodala její nejmladší dcera.

Hanička i dcera Medřické
Naďa Gajerová hrála už od dětství. Větší filmové role ztvárnila ve filmech Siréna (Růžena), Vyšší princip (Hanka) nebo Ať žije republika (maminka). V roce 1959 byla přijata jako sólistka činohry Národního divadla, kde hrála až do svého odchodu do penze v roce 1987. Mezi její nejznámější role patřila Hanička v Lucerně či Ilona (dcera Dany Medřické) v legendární Kočičí hře.

Psala knížky pro děti
V pozdějším věku se Naděžda věnovala také psaní. Pod dívčím jménem Mauerová publikovala několik knížek pro děti (Děvčátko s koťaty, Únos Kašpara). V roce 1997 byla vyznamenána hereckou cenou Senior Prix.
Mohla být tchyní Kříže
Veronika chodila 11 let s hercem Pavlem Křížem (55), slavným Štěpánkem z »Básníků«? Rozešli se proto, že on chtěl žít v Kanadě a ona emigrovat nechtěla. Naděžda tak mohla být jeho tchyní.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.