Štefana (†37) zabili před rokem! Jeho matka: Za dopadení vraha dám 250 tisíc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Štefana (†37) zabili před rokem! Jeho matka: Za dopadení vraha dám 250 tisíc

Jeho matka kvůli odměně prodá pole.
Jeho matka kvůli odměně prodá pole. (Foto Aha! – Jiří Krušina, ara)

Zoufalství propadají příbuzní zavražděného lesníka Štefana (†37) z Oborné na Bruntálsku. Ten před rokem odešel ze zabijačky. Pár dní byl pohřešovaný a pak jeho tělo nalezli v potoce kousek od domu. V krku a hrudi měl dvě bodné rány. Vrah je stále na svobodě.

Kriminalisté se zaměřili na příbuzné lesníka. „Dělali nám tady domovní prohlídku. Podezřívali manžela, zeťáka. Nakonec jsme museli všichni na detektor lži,“ posteskla si matka zavražděného Vlasta. Domovní prohlídky absolvovali i sousedé.

V průběhu roku se odehrála zvláštní událost, kdy se někdo vloupal do bytu Štefana. „Nic se neztratilo. Někteří z vyšetřovatelů si mysleli, že zahlazujeme stopy. Ale přece je to blbost, abychom vylamovali po půl roce dveře od domu, když máme klíče,“ posteskl si další z příbuzných. Štefanova matka je připravena prodat pole. „Můžu za něj dostat tak 250 tisíc. Zvažuju, že peníze nabídnu osobě, která rodině a policii předá zásadní informace k dopadení vraha,“ dodala Vlasta.


Po 10 dnech objeven v potoce
Loni 19. prosince Štefana vysadila sestra u domu v Oborné, ještě plánoval sejít se se svojí milenkou Janou. Ale zmizel... 23. prosince po něm bylo vyhlášeno pátrání a 29. byl nalezen pobodaný v potoce kousek od svého domu. Po vraždě s ním musel někdo manipulovat, posmrtné skvrny měl na zádech, ale tělo leželo ve vodě na břiše.

Policie: Chybí motiv
Policie případ šetří jako těžké ublížení na zdraví. „Kriminalisté analyzující zjištěné informace mimo jiné rovněž zjišťují motiv jednání pachatele. Do současnosti nebyl pachatel skutku zjištěn,“ uvedla policistka Gabriela Holčáková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.