Smutný pohřeb Peterky (†94): Tohle si nezasloužil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smutný pohřeb Peterky (†94): Tohle si nezasloužil!

Poslední rozloučení s Františkem Peterkou.
Poslední rozloučení s Františkem Peterkou. (Foto: Karel Kopáč)

Představitel legendárního Krakonoše František Peterka (†94) na tom již delší dobu nebyl dobře. Své poslední dny trávil v libereckém hospicu, kde 25. listopadu zemřel.

V Liberci dnes proběhlo poslední rozloučení s tímto skvělým hercem. Nikdo z českých celebrit ale nedorazil. Z jeho hereckých kolegů se s ním nepřišla rozloučit Hana Maciuchová ani Jaroslav Satoranský, kteří si s Peterkou zahráli v Krkonošských pohádkách.

Nedorazila ani Iva Janžurová, se kterou zářil v několika komediích. Stějně tak nepřišel Luděk Sobota, který si s ním zahrál v nezapomenutelné komedii Jáchyme, hoď ho do stroje!. Bohužel nepřišla ani Lucie Bílá, která se s Peterkou v poslední době často setkávala. Herec o ní dokonce prohlásil, že by ji chtěl za adoptivní dceru.



Přečtěte si
baronessa
2. 12. 2016 • 15:32

Pan Peterka určitě ví, že na něj myslilo mnohem víc lidí, než tam přišlo osobně. Z celé republiky. Protože ho měli moc rádi a to, s jakou vůlí čelil obtížím po té nešťastné nehodě, je obdivuhodné a tím je zářným příkladem těm, co naříkají při drobných bolístkách a neví, co je bolest skutečná. Chlap, jak má být. Nevzdával to. Teď už je jinde, setkal se s těmi, kteří ho předešli na cestě na věčnost, přivítali - a už ho nic nebolí ani netrápí. Pokračuje v rozdávání radosti a lásky.

jity
2. 12. 2016 • 15:25

Hlavně, že si udělali čas jít ke Krausovi. Tam jich byl pěkný houf, komedianti jedny.

antonuis.j
2. 12. 2016 • 13:12

To jsme si přesně říkali, jindy to ČT dělává.. tentokrát ne, tak jsme si pustili v sobotu Zítra to roztočíme, drahoušku, a vzpomínali jsme na pana Peterku doma. Mojí mamce se hrozně líbil, taky to byl štramák, neskutečně sympatický chlap, nikdy na něj nezapomeneme. A šmíra z Prahy se musí stydět, hlavně že v bulváru vykládali, jak ho měli rádi bla bla.. a Bílá za ním jezdila, komedie jedna neupřímná. Asi jí z něj nic nekáplo, hrabivé cikánce uječené falešné!

chakalaka
2. 12. 2016 • 11:38

S Panem Peterku se přišlo hodně lidí rozloučit.V Liberci na našeho Krakonoše nezapomeneme.Velice smutné od Pražských celebrit sejde z očí sejde z mysli.Tak daleko to do Liberce z Prahy není.Je to velká ostuda.😢Možná,kdyby byl nějaký ten raut po kremaci,tak by slavní umělci dorazili.Stydte se!!!😢😢😢

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.