Jeli na zájezd, nebo na předváděcí akci? Na Kypru se rekreovali jen tři dny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jeli na zájezd, nebo na předváděcí akci? Na Kypru se rekreovali jen tři dny!

Zdenek Výskala z Nového Jičína tvrdí, že namísto zájezdu zaplatil za předváděcí akci v cizině.
Zdenek Výskala z Nového Jičína tvrdí, že namísto zájezdu zaplatil za předváděcí akci v cizině. (Foto Aha! – Karel Janeček, ara)

Zaplatili sedmidenní zájezd na Kypr, který se zvrhl v předváděcí akci. Tak to alespoň vnímá trafikant Zdenek Výskala (50) z Nového Jičína. Cestovka je údajně oklamala.

Zájezd v hodnotě 12 500 korun platil pro sebe a manželku půl roku předem. Aby ho měl od cestovní kanceláře Nikal s. r. o. ze Znojma za lepší cenu. „Zaplatil jsem za sedm dnů dovolené. Ve skutečnosti jsme se rekreovali jen tři,“ stěžuje si.

Zbylé čtyři dny prý strávili na cestách, po letištích, a hlavně u prodejců, k nimž cestovka podle jeho slov zájezd vozila. „Výrobna koberců se prostě nekonala. Prdlajs jsme viděli, jednalo se o předváděcí prodejní akci,“ popisuje Výskala.
S delegátkou zájezdu pak prý museli nuceně jezdit i po prodejcích šperků a oděvů. „Chci jen, aby se nenapálili další. Jsme zklamáni,“ dodává.


Na cestovku si stěžoval
Na zájezdu manželé byli od 24. do 31. října, poté si začali stěžovat. Vedoucí prodeje cestovní kanceláře Nikal s. r. o. Alena Fencl nekalé praktiky odmítá: „Žádnou oficiální stížnost jsme písemně neobdrželi, jen telefonickou. Zájezd byl normální, jsme běžná cestovní kancelář. Žádné předváděcí akce v cizině nepořádáme. Je jen na klientech, zda se výletů na Kypru zúčastní.“
Už dostali pokutu
„Společnost Nikal s. r. o. kontrolovala ČOI opakovaně. Od roku 2012 do současnosti nabylo právní moci celkem jedenáct pokut celkem za 750 tisíc korun,“ uvedl mluvčí České obchodní inspekce Jiří Fröhlich. Nejvyšší pravomocná pokuta byla 450 tisíc.

Za co? V letáku zájezdu »8 dní Istanbul, Trója, Ephesus a mnohem více...« tvrdila, že turista bude mít zájezd zdarma, ač ve skutečnosti musel zaplatit částku 11 860 korun (jako 7krát příplatek za jednolůžkový pokoj, 2krát letištní taxa/bezpečnostní poplatek, rezervační poplatek).

Přečtěte si
ararat
16. 11. 2016 • 15:20

Alena Ponistova Přes cestovky ani náhodou. +++++++++++++++++++++++++ k.o.k.o.t.í hlavo ,a přes co,na vl,pěst,proboha ty jsi naivní baba

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.