Nová »Berlínská« zeď! 4 metry kamene proti běžencům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nová »Berlínská« zeď! 4 metry kamene proti běžencům

Zeď má chránit místní obyvatelstvo před kriminalitou.
Zeď má chránit místní obyvatelstvo před kriminalitou. (Foto Profimedia.cz, ara)

Jsme jeden národ!“ hlásali Němci při bourání slavné Berlínské zdi, která v letech 1961 až 1989 oddělovala západní Německo od východního. Teď už to tak ale zase nevypadá – v Mnichově roste její obdoba! A ještě vyšší!

Mnichovská zeď má vlastně také bránit obyvatele západu před nepříznivými vlivy východu. Téměř 3,7 metru vysoká bariéra ve čtvrti Neuperlach má totiž ochránit mnichovský lid před případným násilím ze strany migrantů z Blízkého východu! Roste totiž okolo jednoduchých bytových buněk, do nichž se má v příštích dnech nastěhovat okolo 160 mladých migrantů, kteří přišli do Německa bez rodin.

Hluk jako záminka
Stavební povolení pro monstrózní zeď si »vydupali« tamní obyvatelé pod záminkou, že má jít o protihlukovou bariéru, všichni ji ale logicky dávají do souvislosti s nespokojeností místních se samotným vznikem běženeckého zařízení. Argumentují mj. i tím, že se rapidně sníží hodnota jejich domů. Hrstka starousedlíků (konkrétně 7) se dokonce obrátila i na soud.

„Ta zeď je v jasném rozporu s politikou integrace a nastolenou kulturou německé vstřícnosti a pohostinnosti,“ řičí lokální politik Guido Bucholtz (62)


Víte že...
...Belínská zeď byla vysoká 3,6 metru, široká až 1,2 metru a táhla se v délce 155 km?

10. 11. 1989
Večer předtím se symbolicky do Berlíénské zdi udělaly první díry a hned dalšího dne šly desetitisíce východních Němců »na kukačku« na Západ.



Přečtěte si
-bello-
21. 11. 2016 • 23:46

hihi, když se daří, tak se daří ! Co na to makrela? Já chci taky hranice, zeď,nebo železnou oponu ale naopak, proti Araby zkolonizovanému Západu

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.