Neslavný konec starostky Jurinové: Na útěku z města! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Neslavný konec starostky Jurinové: Na útěku z města!

Eva Jurinová jako starostka neuspěla.
Eva Jurinová jako starostka neuspěla. (Foto Zbyněk Pecák, David Kundrát, archiv Blesku)

Bývalá moderátorka zpravodajství Eva Jurinová (62) stojí už dva roky v čele města Sadská na Nymbursku. Po celou dobu její vlády panovala mezi ní a opozicí napjatá atmosféra. Jurinová nyní oznámila, že ve funkci končí.

Celý život pracovala v médiích, nakonec to ale byly právě radniční noviny, kterými si sama vykopala hrob. Jurinová se v radničních listech měla opakovaně opírat do opozice. 19. října se do zastupitelů opřel Michal Žána, syn stejnojmenného zastupitele, který šel v roce 2014 s Jurinovou do voleb za uskupení Změna pro Sadskou.

„Vysvětlete mi někdo, proč ve 22 z 24 čísel jsou útoky na opozici. Některé jsou úplně mimo mísu,“ tvrdil Žána na jednání zastupitelstva. Podle Žány se Jurinová otírala především o bývalou starostku Cecílii Pajkrtovou (ODS). „V Sadských novinách vedla celou dobu Jurinová politickou kampaň. Já se nad to ale povznesla. Pro práci starosty je potřeba vysoké pracovní nasazení. Nepřekvapuje mě, že končí,“ řekla k tomu Blesku sama Pajkrtová.

Jurinová svůj odchod příliš komentovat nechce. „Je to mé soukromé rozhodnutí a nechci to řešit v novinách. To by bylo špatně,“ vyhýbala se odpovědi. Definitivní tečku za kariérou starostky plánuje udělat na příštím jednání zastupitelstva, které proběhne 16. listopadu. Svůj odchod už kolegům předem oznámila prostřednictvím emailu.

Bývalá televizní hvězda ale jde ještě dál. Sadským novinám přiznala, že ve městě nadále nezůstane. „Rozhodli jsme se s manželem, že se přestěhujeme zpět do Prahy do pohodlného menšího bytu,“ svěřila se Jurinová, která ve třítisícové Sadské bydlela s rodinou ve velkém dvougeneračním domě.

Se světem politiky se loučí také matka známé televizní moderátorky Lucie Borhyové Alena (ANO). Ta vykonávala funkci místostarostky na Praze 8. Loni v prosinci si přehlásila bydliště do Dolních Chaber, které se nacházejí mimo volební obvod Prahy 8. Podle zákona by tak neměla nadále setrvat ve funkci místostarostky. Po opakovaných výzvách k odstoupení ze strany opozice se Borhyová nakonec rozhodla svou funkci složit.



Přečtěte si
-bello-
26. 11. 2016 • 01:23

Stará Borhyová musela být doslova vykopnuta, sama by se tam držela dál jak klístě, navíc tam nadělala paseku, hvězda!Ostattně jako dělá paseku ve státě to podělaný ANO. Jurinová to přepískla.Málokterý Pražák dokáže žít trvale na venkově, brzy se zase vrací zpět do Prahy.Tak to je.Je to baba ale protivná.

6010
2. 11. 2016 • 08:45

Kariéristky jedny

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.