Smrt ženy, která se vzdala chemoterapie: Obětovala život pro dcerku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Smrt ženy, která se vzdala chemoterapie: Obětovala život pro dcerku!

Elena Furlan a dcera Maria Vittoria
Elena Furlan a dcera Maria Vittoria (Foto Profimedia.cz)

Italka Elena Furlan (†36) čekala miminko, když přišel krutý ortel v podobě diagnostikované rakoviny, a ještě krutější volba. Musela se rozhodnout, kdo bude žít. Zda ona, nebo její dosud nenarozené dítě. Vybrala si miminko, i když dobře věděla, jaký osud ji čeká! 

Chtělo to hodně odvahy a tu Elena měla. Sotva po mnoha nezdařených pokusech s partnerem otěhotněla a moc se těšila na miminko, lékaři jí diagnostikovali nádor na mozku. Oznámili jí také, že rakovina ovlivňuje i její dělohu a při léčbě chemoterapií by nedokázala donosit zdravé dítě. Brutální léčba by pro dítě měla katastrofální následky.

Zdravé dítě
Elena ale chemoterapii odmítla, i když by si tím zachránila život, a tvrdě si stála za svým. „Jak bych mohla zabít takové maličké, bezbranné stvoření. Ne, mé dítě musí žít,“ řekla doktorům, kteří byli od začátku proti jejím záměrům. Italka donosila zdravé dítě, i porod proběhl v pořádku.  Dcerka dostala jméno Maria Vittoria. Jenže její maminka, statečná bojovnice, o jedenáct měsíců později v nemocnici podlehla zákeřné nemoci...

Dopis plný lásky
Před smrtí napsala Elana své dceři ještě dopis na rozloučenou. Dívka si ho má přečíst, až bude starší...

„Ty a já jsme společně bojovaly jako lvice proti všem a vyhrály. Ty jsi vyhrála úplně všechno. Můj miláčku, co ses objevila, poprvé jsem začala naplno žít.  Miluji tě, má dcero! Miluju tvůj smích, miluju chvíle, kdy ti zpívám hloupé písničky a ani mi není hanba, miluju, když tě líbám. Miluju tě nekonečně.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.