Zvěřinové hody snadno a rychle: Srnčí kýta se skvěle doplní s brusinkovou omáčkou!
Ke zvěřině se brusinky výborně hodí. Připravte si třeba měkkoučké srnčí maso s brusinkovou omáčkou!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg srnčí kýty
✔ 50 g slaniny
✔ 2 snítky tymiánu
✔ sůl
Na omáčku:
✔ 400 g rybízového džemu
✔ 250 g brusinkového kompotu
✔ 200 ml červeného vína
✔ 30 g kečupu
✔ worcesterskou omáčku
✔ 1 pomeranč
✔ 1 citron
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Maso očistíme, osolíme a prošpikujeme proužky slaniny. Dáme do pekáče, přidáme tymián, podlijeme vodou a pečeme v troubě při teplotě 180° asi hodinu a půl. Průběžně maso otáčíme a podle potřeby podléváme. Do hrnce dáme společně povařit rybízový džem, brusinkový kompot, červené víno, kečup, worcester, citronovou a pomerančovou šťávu a sůl. Po asi 20 minutách přidáme výpek z masa a omáčku zredukujeme. Nakonec ji propasírujeme a podle chuti dosolíme a opepříme.