Po skále lezla v teniskách...bez jištění, zřítila se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Po skále lezla v teniskách...bez jištění, zřítila se!

Pro zraněnou ženu přiletěl vrtulník.
Pro zraněnou ženu přiletěl vrtulník. (Foto HS Krušné hory)

Se životem hazardovala žena (37), která si v Tiských stěnách na Ústecku chtěla vyzkoušet bouldering, tedy lezení na skály bez jištění. Měla přitom obuté obyčejné tenisky, její výstup proto skončil pádem a zraněním.

Žena se podle záchranářů zřítila z relativně malé výšky tří metrů. Dopadla ale na kameny, kde si zlomila nohu v holeni. Přiletěl pro ni vrtulník, který ale nemohl ve skalách dosednout. Přistál proto 200 metrů od místa, kde se zřítila. Záchranáři ji pak k němu museli ve vakuové matraci donést.

Podle členů horské služby, kteří se na její záchraně podíleli, žena riskovala zdraví i život. „Na boulderingové lezení nebyla vybavena. Na skálu se vydala jen v běžných teniskách,“ popsal Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory. Dodal, že na lezení na pískovcových skalách je nutné patřičné vybavení. Méně zkušení by měli být navíc pod dohledem trénovaného horolezce.

Přečtěte si
tarka
21. 9. 2016 • 18:03

To snad není možný, 37 let a tak s prominutím blbá a nezodpovědná... Kdyby spadla z větší výšky, tak by to nepřežila. Celou záchrannou akci by měla zaplatit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.