Jožka Černý o rakovině dcery: Byla to rána pro celou rodinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jožka Černý o rakovině dcery: Byla to rána pro celou rodinu!

Jožka připil na zdraví nejen Petře, ale všem blízkým.
Jožka připil na zdraví nejen Petře, ale všem blízkým. (Aha!: Martin Pekárek, ČTK)

Snaží se na to zapomenout. Před třemi lety se Jožka Černý (74) dozvěděl, že jeho dcera Petra (42) má rakovinu. Lékaři ji objevili, zrovna když pod srdcem nosila jeho vnučku Ninu!

„Byla to rána pro celou rodinu,“ nerad vzpomíná král moravských lidovek. „Pro mě to bylo strašně těžké. Nad oddělením onkologie na Žlutém kopci mám patronát a chodil jsem tam zpívat. Když tam ležela Petra na ozařování, opravdu mi do zpěvu nebylo,“ popisuje Jožka.

Léčba byla podle týdeníku Sedmička zahájena, až když holčička přišla na svět. Následovala série operací. „Mluvil jsem s primářem, s lékaři a všichni mi pořád říkali, že je to vážné, že se musíme připravit na všechno,“ svěřil deníku Aha! Černý. Od počátku ale věřil v dobrý konec, protože Petra tady přece měla malou holčičku, která by se bez ní neobešla.„Už kvůli ní musela žít,“ vysvětlil zpěvák a hned to štěstí, že dcera přežila, raději z pověrčivosti zaklepe. Dnes jsou Ninušce už tři roky!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.