Sebevražda vizážisty Bartošové a Gotta: Jak Ivetě zasáhl do života! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sebevražda vizážisty Bartošové a Gotta: Jak Ivetě zasáhl do života!

Poslední líčení. Pět měsíců před zpěvaččinou sebevraždou.
Poslední líčení. Pět měsíců před zpěvaččinou sebevraždou. (Foto pro Aha! – Miloš Schmiedberger, ara)

Byl nejen vizážistou Ivety Bartošové (†48), ale taky jejím důvěrným přítelem. Ivo Špes (†54), který v pondělí spáchal sebevraždu, zpěvačce radil, nejen co se její vizáže týkalo. Když se rozhodla koncem 90. let opustit Ladislava Štaidla (71), hodně ji od toho zrazoval.

Iveta si stála zatvrzele na svém, že od otce svého syna Artura (19) definitivně odchází. Popudilo ji hlavně to, že se Štaidl po narození syna v roce 1996 nerozvedl. „Nic od něj nechci, vezmu si jen Artíka,“ prohlásila.
Ivo, který kromě zpěvačky líčil Karla Gotta (77), Hanu Zagorovou (69) a další hvězdy, dobře znal i osobní životy svých klientů. Vědel, že rozhodnutí Ivety je neprozřetelné.

„Vezmi si vše, co ti nabízí. Aspoň do začátku. Vůbec nevíš, co tě čeká,“ snažil se přesvědčit umanutou Bartošovou před kamarády v salonu Yvett Ajchler. Štaidl jí chtěl tehdy velkoryse darovat mercedes a postarat se jí o bydlení. Narážel ale na tvrdá odmítání. Sám skladatel se k této době po letech vrátil. A potvrdil, že Špes měl opravdu dobrý odhad. „Než ode mě Iveta utekla, tak jsem ji vůbec neseznámil s tvrdou realitou všedního života.

Ona vůbec nevěděla, co je inkaso, co jsou pojistky, co jsou složenky, kolik stojí život. Všechno jsem manažeroval za ni. V momentě, kdy odešla, tak samozřejmě narazila na tvrdou realitu,“ konstatoval Štaidl. Špes to předvídal, a proto zpěvačku varoval, že bude muset po odchodu razantně změnit životní styl. A že na to není připravená. Iveta ho tenkrát bohužel neposlechla. Škoda, že Ivo neuměl nakonec poradit sám sobě.

Neznala cenu peněz
Štaidl, který vždy dokázal peníze vydělat, byl velkorysý. V praxi to znamenalo, že třeba na výletě v Paříži půjčil Ivetě svou platební kartu a ona si u Diora koupila šaty v přepočtu skoro za milion korun. Bartošová si cenu peněz neuměla dost dobře představit.

»Prokletí« popové princezny - Přitahuje sebevrahy?!

Odešel za Ivetou Bartošovou! To zaznívá nejčastěji v souvislosti s pondělní sebevraždou vizážisty Iva Špese (†54). „Iveta a Ivo měli k sobě hodně blízko. Tvrdili svorně, že mají propojené duše a věřili na anděly,“ prozradil deníku Aha! jejich společný kamarád. Lidí, kteří byli spojeni s popovou princeznou a sáhli si na život, je ale více...

Dan Procházka (†26), stylista
Podobnou smrt jako vizážista Špes si zvolil stylista Dan Procházka (†26). Zatímco Ivo se zabil výfukovými plyny ve svém autě, Dan se přesně před deseti lety otrávil léky na spaní. Také on měl k Ivetě velmi blízko...

„Rozuměli si jak pracovně, tak v soukromí. Zpěvačka věřila jeho talentu a citu pro hadříky a nebylo výjimečné, že se společné focení občas změnilo v příjemný večírek. Nad sklenkou oblíbeného vínka pak spolu vždy rozebírali poslední drby,“ svěřil Aha! důvěryhodný zdroj.

Karel Svoboda (†68), skladatel
Více než devět let uplynulo od chvíle, kdy si prostřelil hlavu Karel Svoboda (†68). S Bartošovou ho pojilo nejen pracovní pouto. Přestože měl hitmaker doma manželku Vendulu Svobodovou (44), neodolal Ivetiným půvabům.

Vyřešil to velmi svérázně. „Otevírali jsme jednu flašku za druhou. Opilá jsem byla asi po třetí. Tehdy mě Karel vyzval, abych se s nimi šla pobavit do ložnice,“ prozradila zpěvačka ve své velmi otevřené zpovědi před smrtí.


Jiří Blahoslav Bláha (†55), fotograf
Fotograf českých celebrit, který se letos v květnu oběsil v Tanzanii, se živil také jako kapitán na lodi. Během plavby na jachtě Sun Celebrity se měl údajně spolčit se Zdeňkem Macurou (42) a Domenicem Martuccim (40) a pomáhat jim v »únosu« Bartošové.

Tedy alespoň podle slov vdovce Josefa Rychtáře (58), který se v červenci 2013 vydal do Itálie vysvobodit svou Džambulku z Martucciho zámku. Nakonec se mu to podařilo, Iveta se s ním vrátila do Česka a v září se za něho dokonce provdala.

 



Přečtěte si
ivoadler
26. 8. 2016 • 09:50

Doufám, že se aspoň vožral, když už se rozhodl spáchat sebevraždu vdechováním výfukových plynů.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.