Motorkář (46) se rozsekal v poli: Byl o 9 km dál, než řekl záchrance! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Motorkář (46) se rozsekal v poli: Byl o 9 km dál, než řekl záchrance!

Motorkář zůstal se svým strojem v poli, daleko od silnice.
Motorkář zůstal se svým strojem v poli, daleko od silnice. (Foto Týdeník policie)

Vážně zraněný, přesto dokázal vzít mobil a zavolat pomoc. Motorkář (46), který havaroval nedaleko Prahy, byl ale v šoku a záchranáře poslal úplně jinam. Hledali ho desítky minut.

Muž na motorce nezvládl v noci na dnešek u Modletic na Praze-východ svůj stroj, v plné rychlosti vyletěl ze silnice a skončil v poli. Z posledních sil vzal do ruky mobil, vytočil číslo 155 a řekl, že leží někde u vesničky Hrnčíře. Záchranka okamžitě vyrazila, jezdila sem tam, ale nikoho nenašla.

Minuty plynuly. „Naše operátorka mu volala nazpátek a ptala se, kudy přesně jel. Ukázalo se, že je to úplně jinde, než původně uvedl,“ popisoval Aha! dramatickou situaci mluvčí pražských záchranářů Matěj Hříbal. Kde je, ale vzhledem k šoku popsat nedokázal.

Záchrana přišla ve chvíli, kdy kolem po silnici projížděl motorista, viděl v poli světlo a šel se podívat, co se děje. Záchranáře pak navedl na přesné místo, a tím motorkáři podle všeho zachránil život. Nehavaroval totiž u Hrnčířů, ale u devět kilometrů vzdálených Modletic.

Přiletěl i vrtulník
Záchranáři zjistili, že pacient má poraněný hrudník. Kvůli složitému terénu povolali na místo vrtulník, který muže transportoval do střešovické nemocnice. „Příčinou havárie byla podle všeho nepřiměřená rychlost,“ potvrdil Pavel Truxa ze středočeské policie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.