Pavelka je nevěsta! A Boušková má plyšové srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pavelka je nevěsta! A Boušková má plyšové srdce!

Co se jim to stalo?
Co se jim to stalo? (Foto ara)

V oblíbených televizních seriálech je tahle určitě neuvidíte. Jsou k nepoznání. Na prknech Národního divadla v Shakespearově hře Sen čarovné noci obléká Ondřej Pavelka (60) svatební šaty a Jana Boušková (62) se proměňuje v červené plyšové srdce!

Tvůrci inscenace se opravdu vyřádili. Na jevišti Zlaté kapličky je spousta barev a pohybu. A taky hodně nevěst. „Je to představení o lásce. Za Shakespeara hráli všechny role muži, proto mají i někteří herci svatební róbu,“ prozradil šéfrežisér činohry ND Daniel Špinar (35). 

Ondřej Pavelka (60): Bojoval se šaty

Olda Farský z Ulice si v roli Thesea vyzkoušel, jak se cítí nevěsty v klasických bílých šatech se závojem. „Zpočátku jsem trochu bojoval,“ přiznal herec.


Jana Boušková (62): Chodící láska

V seriálu Policie Modrava pošťačka Válková. Na červený trikot obléká velké chlupaté srdce ve stejné barvě. „Symbolizujeme lásku,“ tvrdí představitelka Hořčičky a Nitky.

Lucie Polišenská (29): Prahne po svatbě

Cukrářka Veronika z Ohnivýho kuřete coby Helena touží po vdavkách, a když se k nim schyluje, nechce tomu uvěřit. „Zkoušeli jsme dva měsíce a docela se bavili,“ říká.


Patrik Děrgel (27): Zamilovaný puberťák

Vyšetřovatel Beran z V.I.P. vražd se proměňuje v zamilovaného Lysandra, který nedá ránu bez kšiltovky na hlavě. Netradiční pojetí Shakespeara považuje za zábavné.

Pavel Batěk (41): Zlatý »loupáček«

Šéfkuchaře Roberta z Ohnivýho kuřete kvůli zlatému líčení skoro nepoznáte. „Poraďte mi vhodný krém, začínám se loupat...“ okomentoval na síti svou proměnu v Oberona.


Michaela Tomešová (25): Černá víla

Bětku Klimešovou z Ulice přizvali do »Snu« jen dva týdny před premiérou. „Největší problém mi dělá představovat se jako Tomešová a ne Doubravová,“ říká zpívající Víla.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.