Jitka Boho Válková na mateřské: Trpí halucinacemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jitka Boho Válková na mateřské: Trpí halucinacemi!

Kvůli únavě Jitka vidí např. cizí lidi u sebe doma.
Kvůli únavě Jitka vidí např. cizí lidi u sebe doma. (Foto Aha! – Marek Pátek)

Mateřství není jen radost. Jitka Boho Válková (24) se jako maminka pětiměsíční dcery Rosalie nestíhá pořádně vyspat, a ještě má prý vidiny!

„Jsem unavená, mám nedostatek spánku. Dokonce se mi stalo, že jsem měla po dlouhé době spánkovou paralýzu,“ svěřila se Česká Miss 2010 na svém video blogu. „Máte vzhůru mozek, ale tělo vám absolutně nereaguje. Chcete se probudit, a ono to vůbec nejde. Je to doprovázeno halucinacemi. Dokonce se mi stává, že sama sebe vidím nebo vidím někoho dalšího v pokoji, který na mě nějakým způsobem útočí. Včera se mi zdálo, že nám tu hoří,“ dodala zpívající modelka.


Co je spánková paralýza
Je to stav mezi spánkem a bděním. Mozek si částečně uvědomuje realitu, ale nedokáže ovládat svaly. Tento stav, doprovázený halucinacemi a pocitem strachu, se vysvětluje opožděním funkce části mozku nazývané Varolův most, zodpovědné za »vypnutí« svalstva během spánku. Vzniká kvůli nedostatku spánku, nadměrné únavě, nepravidelnému dennímu rytmu nebo stresu. Vyskytuje se nejčastěji ve věku mezi 20 a 40 lety. Potom většinou spontánně vymizí.



Přečtěte si
kiwi65
20. 5. 2016 • 14:35

Asi je jediná na světě která má děcko.Když se o něj neumí postarat ať ne***.Názornej příklad že se hodí maximálně jako věšák na hadry.

anezat
20. 5. 2016 • 09:46

Nechápu, proč všechny tyto MISS jsou nám vnucovány za vzor a ideál krásy fyzické a zřejmě i duševní. Kromě předvádění děrovaných hadrů a velkých výstřihů, přihlouplého usmívání jsou naprosto k ničemu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.