Matka zabiják? 3 mrtvá miminka a 8 divných potratů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Matka zabiják? 3 mrtvá miminka a 8 divných potratů!

Azylový dům pro matky s dětmi v Přerově, kde Lenka H. porodila.
Azylový dům pro matky s dětmi v Přerově, kde Lenka H. porodila. (Foto pro Aha! – Pavel Ryšlink)

Sex a plození děti je zřejmě největší radostí Slovenky Lenky H. (28). Pečovat o potomky se jí už ale nechce. Ze čtyř narozených dětí přežilo jen jedno, dalších osm plodů dobrovolně potratila.

U posledního mrtvého miminka policie zjistila, že šlo o chladnokrevnou vraždu. Lence H. u olomouckého soudu hrozí až doživotní trest. Když mladé ženě zemřel na podzim roku 2014 v přerovském azylovém domě dvouměsíční chlapeček, kterého tam porodila, mysleli si zaměstnanci zařízení, že se vrátili v čase o dva roky zpět. Tatáž žena tam i tehdy přišla porodit a i tenkrát jí dítě po pár týdnech zemřelo.


Prý se udusil při kojení
„Já jsem ho kojila a usnula jsem při tom. On měl hlavičku u prsu a asi se udusil. Když jsem se probudila, byl promodralý. Zkoušela jsem ho oživit, a když jsem zjistila, že je mrtvý, šla jsem spát,“ vypověděla žena v přípravném řízení s tím, že úmyslně synovi ublížit nechtěla. „Vím, že jsem udělala chybu. Zanedbala jsem péči,“ dodala k poslednímu případu. Zatímco v roce 2012 vše skončilo konstatováním, že šlo o syndrom náhlého úmrtí dítěte, při opakované situaci už vedení »azyláku« informovalo policii. Nařízená pitva pak odhalila, že nešlo ani o syndrom náhlého úmrtí, ani o nešťastnou náhodu, ale dítě bylo usmrceno úmyslně.

Mrtvolky a potraty Při vyšetřování vyšlo najevo, že v roce 2008 porodila žena zdravé dítě i na Slovensku, a i to krátce po porodu zemřelo. První dvě děti byly bohužel hned po úmrtí zpopelněny, takže dnes už nelze zjistit, zda i je žena zabila. Mezi dvěma nevyjasněnými úmrtími a jedním úmyslně zabitým dítětem absolvovala žena nejméně čtyři, spíše však osm potratů. Mezi tím vším se jako zázrakem podařilo jednomu z jejích dětí přežít. To žije u svého otce.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.