V Řecku zadrželi teroristy: Jeli zabíjet do Rakouska! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

V Řecku zadrželi teroristy: Jeli zabíjet do Rakouska!

Muhammad Ghani Usman  Adel Haddadi  Teroristé měli v plánu zopakovat Paříž, útočit chtěli v Rakousku.
Muhammad Ghani Usman Adel Haddadi Teroristé měli v plánu zopakovat Paříž, útočit chtěli v Rakousku. (Foto ara)

Jeden vyrobil bomby, použité při teroristických útocích v Bombaji v roce 2008 (164 obětí), druhý byl úzce napojen na pachatele listopadového masakru v Paříži (130 mrtvých). Muhammad Ghání Usman (34) a Adel Haddádí (28) chtěli zabíjet znovu, tentokrát v Rakousku. Policie je ale zadržela.

Řecké bezpečnostní složky prozradily, že dva teroristy z Islámského státu (IS) zadržely už loni 3. října, když dorazili na ostrov Leros, skrytí na lodi se 198 uprchlíky. Připluli pod falešnými jmény a kradenými pasy.

Zatkli je a pustili...

Po třech týdnech však byli Pákistánec Usman a Alžířan Haddádí propuštěni – nic tehdy nenasvědčovalo, že šlo o džihádisty. Oba tak mohli pokračovat do Rakouska, kde dokonce zažádali o azyl. V prosinci je policie zadržela znovu, tentokrát během razií souvisejících s útoky v Paříži. Vyšetřování ukázalo, že Usman byl hlavním »pyrotechnikem« hnutí Laškar-e-Taíba, které použilo jeho bomby při masakru v Bombaji před osmi lety. Haddádí byl pro změnu blízkým spolupracovníkem Abdelhamída Abaaouda (†28), považovaného za mozek pařížských útoků.

Evropa v ohrožení

Oba měli podle policie podniknout další »misi« v Rakousku. Oni to odmítají, nicméně nejspíš budou vydání do Francie. „Mezi uprchlíky se do Evropy dostalo mnoho dalších teroristů. Riziko, že spáchají další útoky, nejspíš v Německu nebo Anglii, je čím dál větší. Využívají otevřených evropských hranic,“ varuje někdejší agent francouzských tajných služeb Claude Moniquet.

Přečtěte si
-bello-
13. 4. 2016 • 22:33

anka Jo !!!!!!!!!!!

587587
12. 4. 2016 • 22:07

Říct, ať si to sluníčkáři přečtou, je šíření nenávisti? Jsi normální?

angrybear
12. 4. 2016 • 20:38

Sluníčkář je naivní tvor, který před vážnými problémy zapříčiněnými nepřizpůsobivými a často agresívními etniky strká hlavu do písku a snaží se vzbudit dojem, že všichni lidé na zemi jsou neskutečně hodní. Nemám zapotřebí vyhledávat muslimské migranty - nemám z nich dobrý pocit. Ostatně nemám rád žádné náboženské fanatiky, tedy ani z řad např. křesťanů. A šíření nenávisti? Jen poukazuji na zde oficiálně uveřejněný článek.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.