Vaříme cvalem s Michalem: Vepřová pečeně na medu. Šéfkuchař tentokrát připravil jednoduchý recept z vepřového.
Vepřová pečeně patří k oblíbeným masům. Je libová, dobře chutná, jen je potřeba dávat pozor, aby se nevysušila. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal ji naložil do marinády z medu a hořčice, upekl a podával s opečenými bramborami. Nedělní oběd, jak má být…
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g vepřové pečeně
✔ 4 lžíce hrubozrnné hořčice
✔ 3 lžíce medu
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ čerstvý tymián
✔ 30 g másla
JAK NA TO:
1. Omytou pečeni navrchu několikrát nakrojíme do kříže.
2. V misce rozmícháme hrubozrnnou hořčici se včelím medem.
3. Přidáme lístky tymiánu a rozpuštěné máslo.
4. Maso do směsi naložíme a necháme marinovat. Osolíme a opepříme.
5. Pak vložíme maso do trouby a pečeme nejprve při 220 °C asi 20 minut, pak teplotu stáhneme na 150 °C a pečeme další hodinu dozlatova.
Dobrou chuť!