Obermaierová (69): Vše o náročné operaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Obermaierová (69): Vše o náročné operaci!

Jaroslava Obermaierová nyní odpočívá po operaci na své chalupě.
Jaroslava Obermaierová nyní odpočívá po operaci na své chalupě. (Foto Aha! – Martin Pekárek, ara)

Měla strach z uspání. Jaroslava Obermaierová (69) se obávala, aby jí narkóza při operaci nepoškodila mozek. Měla prý před očima, co potkalo skladatele Petra Hapku (†70), kterého po výměně kyčle naplno postihla Alzheimerova choroba.

„Když mi lékaři v Motole nabídli šetrnější epidural, chvíli jsem zase váhala, protože jsem se bála toho, že nebudu při operaci spát,“ přiznala deníku Aha! představitelka největší drby z Ulice. Pořád nevěřila, že bude při vědomí a nebude přitom nic cítit.

„Musím říct, že je to báječný způsob znecitlivění, mohu to doporučit,“ prohlásila po zákroku herečka, která se v těchto dnech zotavuje po operaci žil na své chalupě u Zruče nad Sázavou. Má na noze pouze sedm malých jizviček. Starostlivě o ni pečuje syn Jaroslav (36).

„Od pondělka se zase vracím k natáčení Ulice. Moje Nyklová už na mě čeká, mám tu drbnu ráda,“ přiznala Obermaierová.

Dávka přímo do páteře

Epidurální anestezie je tlumení bolesti podáním malé dávky znecitlivující látky a léku proti bolesti přímo do páteřního kanálu. Tam se rozmístí kolem míšního vaku. Tímto zabrání nervovému vzruchu a pacient necítí bolest. Epidurál působí na senzitivní, sympatické a motorické nervy.



Přečtěte si
kana2
12. 4. 2016 • 07:52

že nemá nic to si nemyslím jenom co nahrabala za ty roky co hraje v ulici a že hrála v Zemanovi tam hráli úplně všichni kromě těch co se potáceli mezi chlastem a kriminálem vždycky v opilosti vypustili do éteru něco proti komunistům a šli do báně slavní disidenti něco jak ta blbka na těch andělech

jity
13. 3. 2016 • 10:14

No vidíš ty jsi to vystihl, tak vlastně Jaruška by nám měla být příkladem. Náhodou mě je docela sympatická.

-bello-
13. 3. 2016 • 00:31

Obrmaierovou mám ráda, hraje výborně a to i v divadle, neodflákává to.Na ulici se baví jako každý normální člověk, není nafoukaná jako nějaké primadóny.Říká věci na plné pecky a někdy si škodí.Mně se líbila, když zase vytáhli na ni Majora Zemana, řekla jednoduše a prostě.. " taková to byla doba " a to se mi líbí.Ostatní si buď sypají popel, nebo naopak byli chudinkové co museli brát všechny role.Dneska berou ještě horší , ani nehrajou, jen odříkávají a jsou na to i pyšný.

nikal
12. 3. 2016 • 17:44

Obermajerka je leda tak stará komundíra a herečka průměrná, vyčnívající akorát tím, že to byla pěkná kur.va

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.