Tihle »fotříci« ukradli diamanty za 7 miliard! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tihle »fotříci« ukradli diamanty za 7 miliard!

Do sklepení se lupiči provrtali půlmetrovou zdí.
Do sklepení se lupiči provrtali půlmetrovou zdí. (Foto Reuters)

V Londýně padly tresty pro pachatele loupeže, označované jako největší v anglických dějinách. A soudce byl na partu »fotříků«, kteří se ve stylu filmu Dannyho parťáci provrtali do sejfu, z něhož ukradli diamanty v hodnotě 7 miliard korun, nečekaně mírný.

Loni o Velikonocích se o loupeži psalo po celém světě. Banda lupičů – dle všeho velmi zkušených – se půlmetrovou zdí provrtala do úschovny klenotů v londýnské čtvrti Hatton Garden a odnesla si odsud diamanty v hodnotě 7 miliard korun!

Poslední akce

Policii se po čase povedlo vypátrat nejen ukradené drahokamy (část byla ukryta na hřbitově), ale i pachatele. Ukázalo se, že jde o partičku šesti ostřílených zlodějů, z nichž většina už je v důchodovém věku. Loupež klenotů brali jako poslední velkou akci, která jim umožní dopřát si luxusní život penzistů.

Loni o Velikonocích nejdřív vyřadili z provozu důmyslný poplašný systém a z nepoužívané výtahové šachty, sousedící se sklepením s trezory, se pak speciální vrtačkou s tichým chodem probourali ve stylu Dannyho parťáků dovnitř. Právě kvůli vrtačce (a i kvůli tomu, že se chlapíci i po loupeži dál potkávali v jedné hospodě) je policie vypátrala. Soud teď »fotříkům« uložil nezvykle nízké tresty – jeden dostal podmínku, další 6 let a zbylí čtyři o rok víc.

John Collins (75) 7 let Daniel Jones (61) 7 let Terry Perkins (67) 7 let (dolní řada zleva) Carl Wood (59) 6 let William Lincoln (60) 7 let Hugh Doyle (49) podmíněný trest

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.