Další záhadý objev na Marsu: Kde se vzal tajuplný kříž? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Další záhadý objev na Marsu: Kde se vzal tajuplný kříž?

Kříž by prý měl poukazovat na existenci starobylé civilizace.
Kříž by prý měl poukazovat na existenci starobylé civilizace. (Foto: Twitter, EPA)

Milovníci záhad si opět mnou ruce! Vozítko Curiosity přišlo s novým objevem, nad kterým se všem tají dech – na »rudé planetě« našlo další záhadný kříž!

Fotku, na níž je vytesaný kříž, který se nachází na jednom z kamenů, pořídila sonda Curiosity ve středu a jak už to tak bývá, její další tajemný nález se stal pro milovníky mimozemských civilizací dalším polínkem do ohně. Podle nich se jeho nález dá vysvětlit jen jedním způsobem – na Marsu kdysi existovala starobylá rasa, která vyznávala stejné  náboženské symboly, jako my na planetě Zemi. Tuto teorii by měl navíc potvrzovat i fakt, že symbolika kříže už byla viděna na mnohých snímcích, kterými nás vesmírně vozítko zásobuje.


Náboženství? Ne, eroze…
Samozřejmě, že se vyrojily i názory, které objev zpochybňují. „Domníváme se, že i tentokrát jde o pouhý výsledek eroze! “ vyjádřil se k objevu planetolog Isaac Smith z univerzity v texaském Austinu. Ani on ale na druhou stranu nezpochybňuje, že na Marsu kdysi určitá forma života existovala. Ostatně není to poprvé, co vozítko Curiosity pořídilo na naší sousední planetě fotky, které milovníky konspiračních teorií stále přivádějí k infarktu – připomeňme například tvář, pyramidu či pistoli.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.