Kolega šikanované učitelky: Jaká opravdu byla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kolega šikanované učitelky: Jaká opravdu byla!

Jaroslav Pech byl kolegou týrané učitelky a znal i její dceru.
Jaroslav Pech byl kolegou týrané učitelky a znal i její dceru. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ara)

Kdo je zodpovědný za šikanu učitelky angličtiny Ludmily V. (†55) na pražské průmyslovce Na Třebešíně? Její bývalý kolega, pedagog Jaroslav Pech, říká, že vinu na jejím týrání nesou nejen tři agresivní studenti, ale i vedení školy.

Jaroslav Pech je bývalý zástupce ředitele SOU služeb Praha 9, byl dlouhou dobu nadřízeným zemřelé kantorky. Ludmila V. na tamní učňák nastoupila po odchodu z Policejní školy, ujala se výuky angličtiny.

„Byla opravdu dobrá angličtinářka. Na naší škole neměla nikdy s nikým problém, ale na druhou stranu – většinu žáků tvořily dívky,“ řekl Aha! Pech. „I děti samy říkaly, že jim i při suplování dokázala za dvě hodiny předat to, co někdo jiný za půl roku.Dětem dávala víc, než musela. Organizovala pro ně i zájezdy do Anglie a podobně,“ popisuje pedagog.

Nad smutným koncem své kolegyně, která je pro něj stále »Lídou«, nevěřícně kroutí hlavou. „Nic neomlouvá to, že se k ní někdo takto choval. Nic neomlouvá to, že toto jednání někdo připustil a nechal ji v tom. Patřila mezi ty kantory, kteří jsou pro žáky přínosem, protože práci dělají srdcem a daleko nad rámec ohraničený pracovní dobou či povinnostmi,“ říká jasně Pech, že vinu nenesou jen studenti, ale i vedení školy, kolegové a také rodiče studentů-tyranů.

„Hrozně rád bych teď pomohl její dceři, kterou jsem také dobře znal,“ říká s tím, že ho mrzí, že s bývalou kolegyní nebyl v bližším kontaktu, nevěděl o jejích problémech a nemohl jí pomoci.

Chystala výlet do Anglie

Podobně přívětivě působila i na studenty malešické průmyslovky. I tady chystala výlet se žáky do Velké Británie, už ho však nestihla. „Je nám líto, že s námi už nepojede,“ shodují se studenti. „Měl jsem ji rád a mrzí mě, že už ji na chodbách školy nepotkám,“ řekl jeden z jejích bývalých žáků. Ludmila V. prý působila křehce. „Paní profesorka byla taková tichá, ale byla laskavá,“ dodává další z oslovených studentů s tím, že zřejmě proto se stala snadným terčem krutých útoků trojice žáků.

Zemřela na krvácení do mozku

Ludmila V. (†55) v lednu zkolabovala a o několik týdnů později v nemocnici zemřela na krvácení do mozku. Lékaři tvrdí, že se na ní mohl podepsat dlouhodobý stres. Ten způsobuje zvýšení krevního tlaku a ten je častou příčinou mozkových příhod.



Přečtěte si
ararat
24. 2. 2016 • 08:13

Marfušo,proč jsi tak zoufalá?..nechtěla jsi napsat...slovo "stará"?nevím co je to......3,14čo atará......kde si to vyčetla..TY JSI TAK CHYTRÁ???????????

ararat
23. 2. 2016 • 10:51

ano příjde mi k smíchu,komentář teriyaki, a tobě jde o co? samotný příběh není k smíchu,ten je tragický,tak se nechytej,když nevíš jak to bylo myšleno.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.