Artur Štaidl (19) pod tlakem Rychtáře! Sotva se mu začalo dařit... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Artur Štaidl (19) pod tlakem Rychtáře! Sotva se mu začalo dařit...

Z Artura vyrostl nekorunovaný princ nejtvrdšího metalu.
Z Artura vyrostl nekorunovaný princ nejtvrdšího metalu. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Pavel Machan, Marek Pátek, ara)

Jde ve stopách matky, i když si vybral drsnější cestu. Artur Štaidl (19), syn tragicky zesnulé popové princezny Ivety Bartošové (†48), se stává nekorunovaným princem nejtvrdšího metalu. Vdovec Josef Rychtář (57) tomu ale stále nemůže přijít na chuť.

Písničky skupiny Behind the Mirror (Za zrcadlem), kde Artur zpívá většinou o smrti a vydává ze sebe děsivé zvuky, jsou hitem specializovaných stanic na tento styl. Všichni zasvěcení Arturovi a jeho skupině předpovídají velkou budoucnost, fanynky z něj šílí. Rychtářův šálek kávy to ale není. Přece jen byl od Ivety zvyklý na romantický pop. Z toho, co dělá syn jeho ženy, je víc než rozčarovaný.


„Otázka je z mého pohledu, jestli hudba, kterou zvolil, je správná. Nějak mi to k Arturovi nesedí,“ svěřil deníku Aha! vdovec. „Je mi záhadou, že se dal na takovou tvrdou muziku. Je to ale lepší, než kdyby se chytil nějaké party,“ svěřil Rychtář s tím, že mladému hudebníkovi přesto drží palce. „Arturovi přeju jen to nejlepší a určitě bude mít své posluchače. Ivetka by na něj byla pyšná,“ dodal vdovec, který má dodnes před očima jeho hudební začátky. „Když byl v Uhříněvsi, jeho pokoj byl malý. Proto jsem mu do garáže přivezl koberec, měl tam bicí a se svými kamarády tam hrál,“ zavzpomínal Rychtář.

To, že by se na jednom z Arturových koncertů objevil Rychtář jako podpora, je ale téměř vyloučené. „Já jsem s Arťou vycházel velmi dobře. Zkoušel jsem ho několikrát kontaktovat, ale jeho číslo už neexistuje. Čekal jsem, že ho budou zajímat poslední dny Ivetky, ale jsem zklamanej,“ postěžoval si Rychtář.
Největší úspěch má Šílenství!
„Nemohli jsme si nevšimnout, ale co to, sakra, je?! Vy jste opravdu blázni! Nejen, že jsou nové skladby hodně přehrávané a kladně komentované, ale jsou i nejpřehrávanější, jako třeba Insanity (česky Šílenství). Ze dne na den nám přišlo tolik zpráv a komentářů, že jsme ani odpovídat nestíhali, ale nakonec se vše zvládlo. Jsme rádi, že se vám naše novinky líbí a brzy můžete očekávat další videa. Děkujeme vám všem za tak velkou podporu, vážíme si toho,“ poslala skupina vzkaz svým fanouškům na sociální síti.

Co hraje Arturova skupina?
Kapela Behind the Mirror se věnuje takzvanému deathcore metalu. Zpěváci obvykle používají chraplavý zpěv, textům nebývá rozumět. V podstatě jde o agresivní hrdelní řev a texty jsou věnované smrti a ponurým věcem.

I expartneři Ivety jsou proti násilí!
Na vystoupení Arturovy kapely se nehrnou ani zpěvaččini ex Zdeněk Macura (41) a Domenico Martucci(39). Ti naopak bojují proti všemu násilí. Už 20. února v Klánovicích u Prahy spolu pořádají přednášku na téma: Jak fungují triky tyranů a manipulátorů.



Přečtěte si
ararat
16. 2. 2016 • 08:37

to je projev zaostalého primitiva

antonuis.j
12. 2. 2016 • 14:57

ellenic - asi jsem to napsal trochu drsně, o Ivetě, ale jednak to BYLA pravda a druhak - rčení "o mrtvých jen dobře" je nesmysl a pokrytectví. Kvůli tomu, že Iveta spáchala bezohledně sebevraždu, ji nebudeme vyhlašovat za svatou matku a dříče a abstinenta. Že se na syna vykašlala je pravda, i to, že se válela věčně, celé dlouhé roky, opilá a sháněla chlapy, kteří by jí obskakovali celý den, to je taky fakt - sama o tom vyprávěla jak ona, tak lidi kolem ní. Kdo jí podal pomocnou ruku, toho šeredně znectila a pomluvila. Takže co? Jak žila, tak zemřela a i Arturovi se muselo ulevit, jistým způsobem. Měl strašlivé dětství a trápení. Takže jsem se nikoho nedotkl, lhát si do vlastní kapsy, jaká byla svatá Tereza a uměla - to je naprostý nesmysl. Každému co jeho jest. Mmch - naše mamka se o nás stará a starala dobře (až moc starostlivá je) a nehodila nás na krk chůvám, a přitom pracuje, a dělá hodně zodpovědnou práci, má jednoho chlapa (tátu) a je v pohodě, opilou jsem ji nikdy neviděl... Můžu napsat pravdu i o kdysidávno zpěvačce bez hlasu a sebeúcty. Taková byla. a tečka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.