Jak v zimě pečovat o krásu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jak v zimě pečovat o krásu?

Pleť je přes zimu velmi vysušená, je tedy důležité, abychom jí dávali dostatek živin.
Pleť je přes zimu velmi vysušená, je tedy důležité, abychom jí dávali dostatek živin. (Foto scom)

Stejně jako v létě žár slunce působí v zimě negativně mráz. Pro pleť i vlasy je zátěží střídání teplot i smog. 

Studené a mrazivé zimní období a náhlé střídání teplot při přechodu z vytopeného do chladného prostředí a naopak pleť značně zatěžuje. „Je sušší, má větší sklon k červenání a tvorbě rozšířených žilek. Proto je vhodné lehčí hydratační krémy změnit za prostředky mastnější a výživnější,“ doporučuje dermatoložka MUDr. Gréta Wohlová z pražského Laserového centra Anděl.

Ani v zimním období nesmíme zapomínat na UV záření a používat krémy s ochrannými UV filtry (SPF minimálně 15). Vhodnou ochranu poskytuje také kvalitní make-up s ochranným filtrem.

Rozmarům počasí jsou vystaveny i ruce. Měli bychom proto nosit rukavice a používat výživný krém. „Pokud se nám přece jen vinou špatné péče nebo extrémního počasí udělají rozšířené žilky nebo nějaká pigmentace na pokožce, lze tento problém úspěšně řešit lasery či intenzivním pulzním světlem (IPL),“ uzavírá dermatoložka Wohlová.

Maska pro suché a namáhané vlasy
Budete potřebovat: Zralé avokádo, dvě lžičky medu, mandlový olej
Postup: Avokádo rozmačkáte a našleháte, přidáte 2 lžičky medu, lžičku mandlového oleje. Pak nanesete na vlasy a necháte působit 20 minut. Důkladně opláchněte.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.