Geniální fyzik Stephen Hawking (74) varuje lidstvo: Hledejme si jinou planetu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Geniální fyzik Stephen Hawking (74) varuje lidstvo: Hledejme si jinou planetu!

Hawking patří mezi nejuznávanější vědce světa.
Hawking patří mezi nejuznávanější vědce světa. (Foto profimedia.cz)

Země i lidstvo jsou v ohrožení! „Věda a technologie nás můžou zničit,“ varuje geniální britský vědec Stephen Hawking (74). A co nás podle něj může nadobro »vymazat«z vesmíru? Jaderná válka, globální oteplování, ale i geneticky upravené viry.

Budoucnost lidstva je nejistá. Alespoň v očích teoretického fyzika. A za konec světa si budou moct lidé sami. Proč? Říká se, že pokrok zastavit nelze a právě ten se nám stane osudným. Jak budeme vynalézat nové a nové technologie, zvýší se i šance, že naši modrou planetu přivedeme k zániku.

„I když je pravděpodobnost katastrofy v nastávajícím roce velmi malá, v průběhu času se zvyšuje a je jisté, že se to stane v příštím tisíciletí, nebo v dalších deseti tisíci letech,“ stojí si za svým.

Zní to sice jako hudba daleké budoucnosti, ale slova Hawkinga bychom neměli brát na lehkou váhu. Je jedním z nejslavnějších vědců současnosti a díky IQ 160 rovněž patří mezi nejinteligentnější lidi světa.

Jediná možnost, jak se zachránit, a tudíž i přežít, je vyrazit do vesmíru a osídlit jinou planetu. „Konec Země by neznamenal konec lidské rasy. Samostatně fungující kolonie ale ve vesmíru ještě v příštích sto letech mít nebudeme, takže do té doby musíme být opatrní,“ zdvihá varovně prst Hawking.

Přečtěte si
st.rec
21. 1. 2016 • 09:47

Nejsem geniální vědec,ale vím že v dohledné a dosažitelné blízkosti žádná taková není a nebude.Takže podivně poplašná zpráva.

jarypadlo
21. 1. 2016 • 09:45

Agente souhlasím a není to jen v Plesku a Áhááá,je to tak i na Slovenských Aktuality,Sme,Cas atd.Prostě pravda vítězí a objektivní info k tomu!

agent0707
21. 1. 2016 • 07:02

Co odhalilo parte nebohé studentky z Jičína: Lucie (†16) zemřela už 6. ledna! Vy zmr.. v bleskáči,u poloopic diskuse nikdy není otevřená,a u chudáka holky ano.Že se Šmuclerko nestydíš.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.