Medicínský zázrak: I bez genitálií se stal tátou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Medicínský zázrak: I bez genitálií se stal tátou!

Šťastný otec se snoubenkou Persií a synem Theem.
Šťastný otec se snoubenkou Persií a synem Theem. (Foto profimedia.cz, Twitter)

Když britský voják Shaun Stocker (25) přišel po útoku islamistů o obě nohy, penis a varlata, měl jen mizivou šanci, že přežije – natož pak že někdy bude mít dítě. Jenže teď je z něj díky medicínskému zázraku šťastný táta!

V dubnu 2010 v Afghánistánu tehdy 19letého Velšana Shauna těžce zranila nášlapná mina Tálibánců. Mladík téměř oslepl, přišel o obě nohy, o penis i varlata a lékaři pod vedením Jacksona Kirkmana-Browna desítky hodin bojovali o jeho holý život.

 

Šťastný otec se snoubenkou Persií a synem Theem.

Od pasu dolů neměl nic
Ovšem nejenže se jim podařilo ho zachránit, ale dokonce mu revoluční technikou odebrali sperma, které zamrazili, aby se mohl stát otcem! „Když jsem se probudil, od pasu dolů jsem neměl vůbec nic. Byl jsem tehdy sám a smířil jsem se s tím, že v takovém stavu si dívku nenajdu a nikdy nebudu mít dítě,“ vzpomíná Shaun. „Jenže pak mi doktor Kirkman řekl, že mi z chámovodu vzali zbytky spermatu a nechali je zmrazit. Dalo mi to naději a novou energii,“ popisuje Shaun, který během pěti let prodělal přes 50 operací, mj. dostal protézy na míru a částečně se mu vrátil zrak. A hlavně – doma ve Walesu poznal jistou Persii (24), zamilovali se a díky zmrazenému spermatu se jim teď narodil syn Theo. „Dali jsme mu prostřední jméno Jackson jako výraz vděku panu doktorovi. Jsem asi nejšťastnější táta na světě,“ září Shaun.

 

Po návratu z Afghánistánu vyznamenala Shauna královna Alžběta II. (89).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.