Kajínek opět bojuje o svobodu! Slituje se na Vánoce nad ním Ústavní soud, anebo prezident Zeman? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kajínek opět bojuje o svobodu! Slituje se na Vánoce nad ním Ústavní soud, anebo prezident Zeman?

Na doživotí odsouzený Jiří Kajínek. Proč sedí? Soud mu uložil doživotí 23. června 1998 za to, že v roce 1993 údajně zastřelil u plzeňské věznice Bory podnikatele Štefana Jandu a jeho osobního strážce Juliána Pokoše. Soud Kajínka odsoudil na základě jediného tvrzení přeživšího bratra Vojtěcha Pokoše, který sám měl kriminální minulost. Kdyby byl Kajínek souzen podle amerického práva, musel by být pro nedostatek důkazů osvobozen.
Na doživotí odsouzený Jiří Kajínek. Proč sedí? Soud mu uložil doživotí 23. června 1998 za to, že v roce 1993 údajně zastřelil u plzeňské věznice Bory podnikatele Štefana Jandu a jeho osobního strážce Juliána Pokoše. Soud Kajínka odsoudil na základě jediného tvrzení přeživšího bratra Vojtěcha Pokoše, který sám měl kriminální minulost. Kdyby byl Kajínek souzen podle amerického práva, musel by být pro nedostatek důkazů osvobozen. (Foto: ara)

Na doživotí odsouzený vrah Jiří Kajínek (54) boj o obnovu svého procesu a možné propuštění na svobodu nevzdává. Případem se musí zabývat Ústavní soud. Do věci ale může zasáhnout i prezident Zeman, který agendu individuálních milostí převedl na Ministerstvo spravedlnosti ČR, ale může se jí kdykoliv znovu ujmout.

Kajínek podal stížnost proti rozhodnutím Krajského soudu v Plzni a Vrchního soudu v Praze, které řízení neobnovily. V letech 2007 a 2011 Ústavní soud obdobné Kajínkovy podněty již odmítl. Zatímco dříve chtěl po případném znovuotevření procesu řešit otázku své viny, tentokrát chce nižší trest.





Autor:  ČTK,wer

Přečtěte si
st.rec
12. 12. 2015 • 11:38

Obamám se že Jirka se nedočká stejně jako jiní a kupodivu nikomu nevadí soudní analfabeti,křivosoudci a podrazáci.Nejednají ministři,ombudsbaba a ni D-bír,prostě právně nesvéprávný stát. . .https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU . . https://www.youtube.com/watch?v=PbGiEGf81Jo

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.