Pečeme na Vánoce s cukrářem Honzou: Skvělé kokosky, které se hodí i pro bezlepkovou dietu!
Nadešel čas pečení a každá z nás hledá recept na cukroví, kterým by obohatila klasiku, již pečeme rok co rok. Cukrář Honza Šťástka (40) z Nupak u Prahy připravil pro Aha! pro ženy zajímavé tipy na jednoduché a přitom výborné cukroví. Péct s ním budeme následující tři týdny. K jeho receptům pak přidáváme další dobroty, které by na svátečním stole neměly chybět. Na své si přijdou i ti, kteří musejí dbát na bezlepkovou dietu. Pusťme se do toho!
POTŘEBUJETE:
✔ 70 g změklého másla
✔ 80 g cukru
✔ 1 vejce
✔ 4 kapky mandlového aroma
✔ 1 vanilkový cukr
✔ 80 g světlé bezlepkové mouky
✔ mletou skořici
✔ 1 prášek do pečiva
✔ 100 g strouhaného kokosu
JAK NA TO:
Máslo vyšleháme s cukrem doběla. Přidáme vejce, špetku skořice, prášek do pečiva, mouku a důkladně promícháme, až nám vznikne těsto, do kterého přidáme strouhaný kokos. Pomocí dvou lžiček utvoříme 20 malých kopečků, které klademe na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 15 až 18 minut. Kokosky necháme na mřížce vychladnout.